Eddig nem látott felvételek a legendás szolnoki Damjanich uszodáról

Megosztás

A helyiek számára ikonikus helynek számító Damjanich uszodát 1949-ben avatták fel, a szolnoki csata 100. évfordulójának emlékééül nevét Damjanich János tábornokról kapta. Egy 1200 méteres fúrással 63 Celsius fokos termálvizet szolgáltattak, ami a mozgásszervi, reumatikus, ízületi betegségek kezelésére volt rendkívül alkalmas. Most új, sokak számára ismerős archív felvételeket osztott meg egy szolnoki lakos.

„Régi felvételeim között rendezkedve találtam a Dami uszodáról felvételeket. Úgy gondoltam megosztom veletek. Minden héten kiteszek 1-1 részt belőle” – írta a Facebookon Szekeres Sándor.

Sziasztok, régi felvételeim között rendezkedve találtam a Dami uszodáról felvételeket. Úgy gondoltam megosztom veletek. Minden héten kiteszek 1-1 részt… | By SándorFacebook

Sziasztok, régi felvételeim között rendezkedve találtam a Dami uszodáról felvételeket. Úgy gondoltam megosztom veletek. Minden héten kiteszek 1-1 részt…

Az uszodának a ’60-as években fedett részt építettek és természetesen a „Damiban” tartották a Szolnoki Dózsa vízilabdamérkőzéseit is.

Amilyen nagy örömöt és kellemes időtöltést okozott a helyieknek a fürdő, olyan dicstelenül zárták be és bontották el a 2000-es években. Mivel egy kormányrendelet előírta a hidegvizes medencék korszerűsítését, az uszodának utolsó határidőként 2006 végéig kellett volna elvégezni az ehhez kapcsolódó feladatokat.

A többszöri figyelmeztetések és bírságok ellenére sem építettek be vízforgató berendezkedést, ezért 2007-ben végleg bezárták Szolnok kedvelt fürdőhelyét.

Kép: zounuk.hu

Kapcsolódó cikkek