Heti 10 órára nő a nyugdíjasok ingyenes uszoda- és termálfürdő-használata – de nem Szolnokon

Megosztás

Jelentős mértékben, heti 10 órára nő a Kecskeméti Fürdőben a nyugdíjasok számára biztosított idő, mely során ingyenesen használhatják az uszodát és termálfürdő szolgáltatásait.

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége azzal a kérdéssel fordult a kecskeméti önkormányzathoz, hogy tagjai részére heti 10 órában biztosítsa az uszoda- és a termálzónák térítésmentes használatát. Ahogy Jánosi István, sportért felelő tanácsnok a legutóbbi közgyűlésen elmondta, a kérés indokolt, ugyanis ez a program nagyon népszerű volt a nyugdíjasok körében, annyian éltek a lehetőséggel, hogy szűk volt már a rendelkezésre álló időkeret. Kiemelte, egy olyan időintervallumban – hétköznap, a délelőtti órákban – veszik igénybe ezt a lehetőséget, amikor a fürdő egyébként is kevésbé kihasznált, írta a hirös.hu.

Leviczky Cirill, önkormányzati képviselő is üdvözölte a lehetőséget, hogy az eddigi heti 4 óra ingyenes úszás, fürdőzés a jövőben 10 órára nő a nyugdíjasok számára.

– Azt gondolom, ez egy olyan lehetőség az egészségmegőrzés területén, amit – ha forintosítanánk – biztosan kifizetődő vállalkozás lenne – hangsúlyozta Leviczky Cirill.

Lévai Jánosné és Pászti András képviselők is köszönetet mondtak az általuk képviselt városrészek nyugdíjas klubjainak nevében. A testület 19 igennel egyhangúlag elfogadta az előterjesztést, mely november 1-től heti 10 órára növeli a nyugdíjasok uszoda és termálfürdő használatát.

Kecskeméten.

Mint megírtuk, Szolnokon nemhogy a nyugdíjasok, de senki sem tudott egy rövid ideig úszni, merthogy nem volt nyitva a nagyközönség előtt egyetlen létesítmény sem. Most azonban a városi uszoda megnyílt, de csak reggel 6 és 9 óra között az úszni vágyok előtt.

Forrás: hírös.hu

Kapcsolódó cikkek