Több mint bosszantó: Szolnokon jelenleg egyáltalán nem lehet úszni!

Megosztás

Szolnokon jelenleg csak az árral lehet úszni, a maga valójában ugyanis aki szeretne, az nem jut úszásra alkalmas helyhez. Egy szolnoki polgár tanulságos bejegyzésben tette közzé észrevételeit, amit bizosan nem tesz ki az ablakba a város fideszes vezetése. Aki ugyanis most úszni akar, annak a környéken kell keresni ehhez a lehetőséget.

Úszni lenne jó, de hol? így indította bejegyzését egy szolnoki polgár. Hozzátette, hétfőtől bezárt három hétre a szolnoki Véső úti uszoda, a megyeszékhelyen jelenleg nincs máshol lehetőség az úszásra.

Mint közölte, ez a helyzet nem hiányzott neki. Mivel amatőr sportoló és jelenleg sérült a térde, úsznia kellene a gyógyúlása érdekében, de Szolnokon nem tud.

Ezt írta:

“Kis túlzással úgy hiányzik a gyógyulófélben lévő törött térdemnek a kímélő- erősítő úszás, mint tüdőnek az oxigén. Orvosi papírom is van róla. Mi több, a kezelési tervben első helyen van felírva: fürdő, torna, fokozatos terhelés – ez a sorrend.”

Főhősünk optimista, hiszen nemcsak MÁV-strand van ám Szolnokon!

Így folytatta:

“Logisztikázok egyet – gondolom, s a megyeszékhelyen majd csak kitárul egy másik fürdő kapuja, ahol vízbe mehetek napi harminc percre. Hiszen Szolnok a vizek városa. Tényleg: mostanában mintha elhalványult volna ez a szlogen. Vajon miért? Sejtem, sokan talán tudják is, mi áll a háttérben. Ki nem találnák ezt más alföldi fürdőhelyeken. Jobb is! Nyáron többfelé is jártam. Jó fürdőket láttam. Amikor aztán kérdezték, mi van a Tisza Szállóval, a ligeti fürdővel, olyan arcot vágva válaszolgattam, mintha a fogamat köszörülték volna. Néhány mondatban igyekeztem csak a szikár tényeket vázolni, amit én is tudok, ami igazolható, de ott belül, legbelül nagyon-nagyon szégyelltem magamat, hogy szolnoki lakos vagyok.”

Ezután ezt írta:

“Ohó! Jut eszembe a tiszaligeti Vízilabda Aréna. Oda a múltkorában reggelente 6- 8 óra között még be lehetett járni egy korai frissítő úszásra a „mezítlábas” szolnoki polgároknak is. De jaj! A telefonon kapott válasz teljesen lehűtött! Még hideg vizes zuhany sem kellett hozzá, ami egyébként nálam a napi rutin része a fürdőszobámban. – Ó, az a reggeli időszak régen volt! Klubtag vagyok esetleg? – jött a kérdés, mert akkor mehetek. – Ki lehet klubtag? – így én. – Aki a vízilabda klub utánpótlás csapat tagja. – Na, abból kicsit kinőttem, s elköszönök.”

Nem volt más hátra, körül kellett neki nézni a környéken:

“Úgy döntök, körülnézek Szolnok 30 kilométeres vonzáskörzetében. A hét nagy kérdése számomra: hol is lehet úszni itt a közelben? Abonyban augusztus végén bezárt a városi fürdő. Ez kiesett. Gyorsan „átnézek” a Tiszántúlra. Törökszentmiklós biztos pontnak látszik. A városi Tanuszoda örömmel fogad, nincs ugyan gyógymedence, de nekem most nem is kell. Korrekten felvilágosítanak jegyárról, egyebekről. A Szolnoktól 20 kilométerre található 25 méteres medence délelőtt szinte teljesen szabad, de mehetek az esti zárás előtt is egy- két órával. Nem sokan vannak – tudom meg a tutit. Szeretettel várnak. Nem logisztikázom tovább, hiszen két biztos város már akad, ahol a napi úszás penzumot teljesíteni tudom. Törökszentmiklós mellett ugyanis a hasonló távolságra lévő Martfű Termál Spa a másik biztos fürdőpont. Jól ismerem, sok éve járok ide kissé kényszeredetten, hiszen az a pénz, amit otthagyok, jól jönne Szolnoknak is. Amit ott kapok érte – a feltöltődést, a zsigeri nyugalmat, a fürdővízzel való stresszoldást – viszont szülővárosomban egyelőre nem kapom meg.”

Végső konklúzió? Megjegyzése jogosnak tűnik:

“Talán-talán erre a három hétre, amíg zárva van a Véső út, az úszni, felfrissülni, egészségükért tenni akaró, szerető szolnokiakat be lehetett volna engedni reggelente a Vízilabda Arénába is. Akár ambuláns kezelőlappal, de anélkül is. “

A szolnoki polgár tényeket sorolt fel, amin a város fideszes vezetése sem tud szépíteni. A Véső úti MÁV Strand kevésnek bizonyul, és hiába van uszoda, az sem oldja meg a helyzetet. A ligeti strand pedig évek óta épül, és még sok víznek kell lefolynia a Tiszán ahhoz, hogy átadhassák. Itt tart Szolnok, a Tisza fővárosa…

Forrás: József Csirke Facebook

Kapcsolódó cikkek