Megunták a jelentős határidőcsúszást, kikérte a szolnoki tiszaligeti strandberuházás elszámolásait az LMP

Megosztás

Két dolog egészen biztos a szolnoki tiszaligeti stranddal kapcsolatban: folyamatosan érdekli a város lakosságát az építés állása, illetve folyamatos az átadási határidő csúszása.

Már nagyon sok medencényi vizet le kellett volna engedni a szolnoki Tiszlaligeti strandon, mivel évekkel ezelőttre tervezték az átadás határidejét. Ehhez képest most lehet, csak jövő év végére lesz kész a létesítmény.

Tóth Áron, az LMP szolnoki polgármesterjelüöltje is folyamatosan tart a témával kapcsolatban sajtótájékoztatót. Most kedden is tartott egyet Kanász-Nagy Mátéval, az LMP frakcióvezető-helyettesével együtt.

Tóth Áron kijelentette, hogy aláírásgyűjtést kezdeményeztek annak érdekében, hogy mielőbb adják vissza a szolnokiaknak a ligeti strandot.

Ugyanakkor kérdéssel fordultak Lázár János építésügyi miniszterhez, hogy közölje, milyen sorsot szánnak a ligeti beruházásnak. Az a válasz jött pénz helyett, hogy megvizsgálnak minden beragadt beruházást,

Az aláírásgyűjtés kapcsán nagyon sokan azzal fordultak a párthoz, hogy kíváncsiak lennének a beruházás elszámolására.

Ezért Bakos B ernadett országgyűlési képviselő segítségével adatigényléssel fordultak a szolnoki önkormányzathoz, hogy adják ki a pontos elszámolást.

Azt a választ kapták, hogy ez túl nagy adathalmaz, ezért a 30 napos határidőre kértek még 15 napot, ami hamarosan letelik. Ha meglesznek az adatok, akkor azokat megvizsgálják, majd napvilágra hozzák.

Mint mondta, az aláírásgyűjtéssel az a céljuk, hogy megmutassák a fideszes városvezetésnek, hogy igenis, nagyon sokan érdeklődnek a téma iránt. sokan szeretnék visszakapni a ligeti strandot, hogy ne kelljen más településre járni úszni, gyógyfürdőzni. Mert ha Szolnok a Tisza fővárosa, akkor adják vissza a strandot is.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, a zöldpolitikának a legfontosabb célkitűzése, hogy a környezetünk élhetőségét megőrizzük, fejlesszük. Az élhetőséghez hozzátartozik a rekreációs lehetőség is, egy ilyen fürdő nagyon komoly előrelépést jelentene ehhez.

Ezt a lehetőséget újra meg kell adni a városnak.

Ehhez akaratra, forrásokra és megfelelő polgármesterre van szükség. A jövő évi önkormányzati választáson előre lehet lépni. Ezért arra biztatott mindenkit, hogy támogassák Tóth Áront, akivel biztosított lehet a zöldpolitika, illetve a város élhetősége.

Kapcsolódó cikkek