Biztató levelet kapott a minisztériumtól a túrkevei polgármester

Megosztás

Régi vágyuk a túrkevieknek, hogy a kuncsorbai út fel legyen újítva. A közelmúltban egyeztetés is volt erről a város a Magyar Közút között, most pedig biztató levelet kapott az illetékes minisztériumtól a polgármester.

Sallai R. Benedek azt közölte, hogy a sok “biztos nem” után némi biztatást kapott egy minisztériumi levélben. Mint megjegyezte, persze, lehet azt mondani, “hogy szegény az, aki ígérni sem tud”, de idáig ígéreteket is szűkösen kapott, és legtöbb helyen nem biztatták semmivel a kuncsorbai úttal kapcsolatban.

Az ilyen fejlesztésekben a meghatározó Lázár János miniszter szaktárcája, és Ágh Péter államtitkárral sikerült személyesen is tárgyalnia erről a munkáról. Az államtitkár  belátható időn belül lát esélyt a megvalósításra. 

A város vezetője hozzátette, persze a politikai “belátható idő” az nem pár hónapot jelent.

Úgy vélte, a 2024-es év a gazdasági recesszió mélypontja lesz az elemzők szerint, a kormányzat forrásai is nagyon lekötöttek, de üti tovább a vasat, hátha. az előterjesztés megkapná a szükséges kormányzati forrásokat.

Az államtitkári levélben egyébként az olvasható, hogy egyeztetés alatt áll a fejlesztés, amely tartalmazza a 4202, a 4203 és a 42102-es utak felújításának tervezését. Az előterjesztés elfogadását követően ennek előkészítése megkezdődhet. 

Forrás és fotó: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek