Nem akárkiknek köszönte meg a munkát a polgármester

Megosztás

Kedden reggel közmunkás értekezlettel kezdte a napot Sallai R. Benedek. A túrkevei polgármester közölte, ez nem véletlen, hiszen a hónap végével lezárul az elmúlt egy éves program. Megköszönte a közmunkások munkáját, s röviden volt lehetősége beszélgetni munkájukról többükkel.

A város vezetője hozzátette, sokszor kap megjegyzéseket a közmunkásokra a városból, mondják, hogy ácsorognak, többen kritikusok munkavégzésükkel kapcsolatban.

Ő azonban megvédte őket.

Mint írta, a legtöbb közmunkás havi nettó 70-80 ezer forintért szedi mások után a szemetet, takarítja a járdákat, végez el a város számára kötelező feladatokat.

Most, amikor mínusz 3-4 fokban is kint kell tölteniük a teljes munkaidejüket a szabadban, külön érdemes elgondolkodni azon, hogy hány ember tenné meg ugyanezt? – tette fel a kérdést.

Kijelentette, biztosan állíthatja, sokan vannak közöttük, akik önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, hogy az elsődleges munkaerőpiacon nincs esélyük elhelyezkedni. Többeknek lenne munkája, mehetnének el dolgozni, de több helyen fordul elő, hogy nem akarják őket bejelenteni, feketén, alkalmi munkával akarják csak foglalkoztatni őket, és akik közelebb állnak a nyugdíjhoz, már nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy olyan munkahelyet válasszanak, amely nem jár biztosítotti státusszal.

Szerinte mindenki gondolkozzon el, hogy meddig dolgozna olyan körülmények között, ahol az utcán autóval közlekedő honfitársunk az ablakon kidobja a szemetet és a közmunkásnak annyit mond, hogy

„azért vagy, hogy összeszedd”.

Ez a munka nem jár társadalmi megbecsüléssel, nincs megfizetve.

Úgy vélte, sokszor nehéz sorsú emberek nehéz helyzetben kell, hogy elvállalják a közmunkát és mégis helyt állnak, megpróbálnak valamit tenni a városért, megpróbálják elvégezni a munkájukat.

Éppen ezért a közmunkaprogram végén megköszönte a város nevében is valamennyi közmunkásnak, aki helyt állt és tisztességesen végezte a dolgát, az elmúlt éves munkáját, a sokszor hálátlan feladatvégzést.

Forrás és fotó: Sallai R. Benedek Facebook

Képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek