Tovább “üldözik” a milliárdost

Megosztás

A Magyar Nemzet információi szerint újabb két gyanúsítottja van annak a büntetőeljárásnak, ami Bige László milliárdos műtrágyakirály cégéhez köthető. A Bige Holding Kft.-t érintő ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folytat nyomozást. Értesüléseik szerint a műtrágyakirály egyelőre nem gyanúsított, ám másik két ügyben már vádat emeltek ellene.

Már összesen öt gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség a Bige László műtrágyakirály szolnoki cégével, a Bige Holding Kft.-vel összefüggésben indult büntetőügyben – értesült a Magyar Nemzet. A kormánypárti lapnál úgy tudják, az érintettek Bige vállalkozásához köthető személyek, és mindannyian szabadlábon védekezhetnek, írta a magyarnemzet.hu.

Az ügy előzménye, hogy még 2018 novemberében nagyszabású rendőri akció zajlott a szolnoki műtrágyagyár területén. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai valósággal megszállták a szolnoki gyárat.

Azóta kiderült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének bűntette miatt. Az eljárásban tavaly három személyt „vettek elő” a nyomozók, nemrég pedig újabb két emberrel bővült a gyanúsítottak köre.

Forrás: magyarnemzet.hu

Fotó: MTI/Balázs Attila

Kapcsolódó cikkek