Honnan tudta a TV2 tévéstábja előre, hol fog együtt ebédelni Márki-Zay és Bige László?

Megosztás

Valami különös véletlen folytán egy egész kormányközeli tévéstáb várta az ellenzéki miniszterelnökjelöltet és valószínűsíthető szövetségesét egy étteremnél, miközben fél órával korábban még ők maguk sem tudták, hogy odamennek. Szintén nem meglepő, hogy azonnal támadták is Márki-Zay Pétert például azzal, hogy luxusétteremben költi a pénzét.

Márki-Zay Péter Budapest egyik legdrágább luxuséttermében borozott Bige Lászlóval – számolt be róla a TV2 híradója, a felvételt pedig a teljes kormányzati média átvette. A Tények riportjában hosszasan sorolták, hogy egy üveg francia vörösbor közel félmillió forint is lehet a belvárosi étteremben, míg egy vacsoramenü több mint 44 ezer forintba kerül.

„A rezsicsökkentést támadó baloldali politikuson nem látszott, hogy különösebben aggódott volna a számla miatt, hevesen bólogatott és nevetgélt a gazdákat megkárosító műtrágyakirállyal” – hangzott el a riportban, amelyben egyszerre igyekeztek támadni az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét és a Nitrogénművek tulajdonosát.

Megkeresésünkre Márki-Zay Péter azt mondta, Bige László fizette az ebédet, ami néhány ezer forintba került.

„Aki több százmillió forinttal támogatta a fideszes szervezeteket, annak egy ebéd valószínűleg nem okozhatott problémát”

– fogalmazott Márki-Zay Bige Lászlóról, aki a Forbes listája szerint 2020-ban az ország 12. leggazdagabb vállalkozója volt, vagyonát 115,5 milliárd forintra becsülték.

Ennél jóval érdekesebb volt a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy miként került az étteremhez a TV2 stábja. Eredetileg ugyanis egy másik étteremben találkoztak volna a milliárdossal, és csak a helyszínen derült ki, hogy az már bezárt. Ezután spontán módon választották ki a Sas utcai portugál éttermet.

„Hogy került oda a tévéstáb, amikor fél órával korábban még én sem tudtam, hogy ott leszek? De Bige László sem tudta”

– mondta Márki-Zay. Arra utalt a miniszterelnök-jelölt, hogy valamelyiküket követhették vagy lehallgathatták, máskülönben nem tudja, hogy értesült a TV2 stábja ilyen gyorsan a találkozó pontos helyszínéről és időpontjáról. Már az étterem ablakán keresztül is filmezték őket, majd ahogy kilépett az ajtón, elmondása szerint odaugrottak elé a kamerával, hogy a rezsicsökkentésről kérdezzék.

A hódmezővásárhelyi polgármester megerősítette, hogy a találkozón szó volt a választási kampánya támogatásáról is. Bige pár hete úgy nyilatkozott, annyival fogja támogatni Márki-Zay kampányát, amennyit csak kér az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A találkozón nem konkrét pénzről volt szó, hanem egy nagymintás kutatás finanszírozását kérte Márki-Zay Péter.

Reményei szerint már januárban elkészíthetik ezt a felmérést. A Nitrogénművek tulajdonosa az év elején egy szokásosnál jóval nagyobb mintán végzett közvélemény-kutatást rendelt meg több 10 millió forintért. A felmérésben részletesen foglalkoztak a jelenlegi politikai, gazdasági és társadalmi helyzettel.

Márki-Zay azt mondta, nem utoljára beszélt Bigével, és bárkitől szívesen fogad kampánytámogatást. „A Fidesz állami százmilliárdokból kampányol, nekünk meg úgy kell vállalkozóktól milliónként összekuncsorogni, meg egyetemisták ezer forintjából kampányolunk” – tette hozzá. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek