Alig bír enni a szolnoki kénsavgyárban balesetet szenvedő férfi, de a cég szóba sem áll vele

Borzasztó baleset történt márciusban a Bige Holding Kft. szolnoki gyárában: a 28 éves Bartók Viktornak kénsav robbant az arcába, miután ellenőrizni szerette volna a vegyület minőségét. Az élete másodpercek alatt tönkrement, a sérülései mellett még enni is alig bír, ráadásul az egykori munkaadója sem hajlandó szóba állni vele. Egyszerre lesújtó és elkeserítő történet következik.

Tovább olvasom

Ennyi volt – Bige László bejelentette, leáll a termelés a Nitrogénművekben

A „vegyipari milliárdosnak”, „műtrágyakirálynak” is nevezett Bige László cége, a Nitrogénművek leállását a kezdetekben mindössze egy hónapra tervezték: a helyzet mostanra odáig fajult, hogy tulajdonos azt nyilatkozta, mivel a gyártás veszteségessé vált, leállítják a termelést, sőt, valószínűsíthető, hogy végleg megszűnnek.

Tovább olvasom

Sav robbant az arcába egy férfinak a szolnoki gyárban, most megszólalt – durva videóval

Tömény kénsav robbant az arcába egy férfinak a szolnoki műtrágya gyárban. A baleset márciusban történt, de azóta sem fizetett neki kártérítést a Bige Holding. Pedig a férfinak még több helyreállító műtétre van szüksége. A balesetet szenvedett munkás március óta egy lesötétített lakásban éli az életét, mivel napfény sem érheti. Ügyvédje perre menne a vállalattal.

Tovább olvasom

Felmentették Bige Lászlót a vesztegetés és okirat-hamisítás miatt indult ügyében

A Nyíregyházi Törvényszéken délelőtt 10 órakor kezdődött meg Bige László tárgyalása, amiben vesztegetéssel és okirat-hamisítással vádolták meg a milliárdos vállalkozót. Bige László a tárgyaláson végig tagadta bűnösségét, és a bíróság első fokon felmentette, írta a Blikk.

Tovább olvasom

Tovább “üldözik” a milliárdost

A Magyar Nemzet információi szerint újabb két gyanúsítottja van annak a büntetőeljárásnak, ami Bige László milliárdos műtrágyakirály cégéhez köthető. A Bige Holding Kft.-t érintő ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folytat nyomozást. Értesüléseik szerint a műtrágyakirály egyelőre nem gyanúsított, ám másik két ügyben már vádat emeltek ellene. Már összesen öt gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség a Bige László műtrágyakirály szolnoki cégével, a Bige Holding Kft.-vel összefüggésben indult büntetőügyben – értesült a Magyar Nemzet. A kormánypárti lapnál úgy tudják, az érintettek Bige vállalkozásához köthető…

Tovább olvasom