Felmentették Bige Lászlót a vesztegetés és okirat-hamisítás miatt indult ügyében

Megosztás

A Nyíregyházi Törvényszéken délelőtt 10 órakor kezdődött meg Bige László tárgyalása, amiben vesztegetéssel és okirat-hamisítással vádolták meg a milliárdos vállalkozót. Bige László a tárgyaláson végig tagadta bűnösségét, és a bíróság első fokon felmentette, írta a Blikk.

A vádirat szerint a vádlott a 2009-es év végén üzleti kapcsolatba került a cége (Nitrogénművek) termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójuk során a vádlott felajánlotta ezen cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, amelyet a saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vádlottnak.

A fenti megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. A számla nélkül eladott termékekért 2010. januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135,4 millió forintot a vállalkozó átadta a vádlottnak a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

Bige László, az egyik leggazdagabb magyar kálváriája a hatóságokkal évek óta tart. A kacifántos ügyekben számos fejlemény történt már, a leglátványosabb fordulat az volt, amikor 2020 őszén őrizetbe vették a milliárdost a miatt az ügy miatt, amiben most a vádemelés is történt (a nyomozók szerint leértékelt műtrágyákkal ügyeskedett). Korábban megtörtént az is, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a Bige Holding szolnoki üzemében.

Bige László mindig azzal magyarázta a vizsgálatokat, hogy ő nem része a NER-nek, illetve sokszor emlegette régi konfliktusát Csányi Sándor OTP-vezérrel. Őrizetbe vételekor azt kommunikálta a Nitrogénművek, hogy az eljárás a megfélemlítést szolgálja. Bige házi őrizetben is volt, nyomkövetőt kellett viselnie.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek