Sav robbant az arcába egy férfinak a szolnoki gyárban, most megszólalt – durva videóval

Megosztás

Tömény kénsav robbant az arcába egy férfinak a szolnoki műtrágya gyárban. A baleset márciusban történt, de azóta sem fizetett neki kártérítést a Bige Holding. Pedig a férfinak még több helyreállító műtétre van szüksége. A balesetet szenvedett munkás március óta egy lesötétített lakásban éli az életét, mivel napfény sem érheti. Ügyvédje perre menne a vállalattal.

Berobbant kénsav marta szét az arcát és testfelületének negyven százalékát Bartók Viktornak. Idén márciusban szenvedett munkahelyi baleset a szolnoki Bige Holding műtrágyagyárban. Hogy mi történt pontosan, arról a férfi beszélt a Tényeknek.

„Volt valamiféle fizikai dugulás, amiben megállt a víz és ahogy ez a víz savat kapott, ebből az elfolyó tölcsérből, illetve a csőből visszarobbant rám ez a túltöményített kénsav és megmarta az arcomat, megmarta a bal alkaromat, illetve a bal lábamat” – részletezte.

A férfi azonnal kórházba került, három hétig feküdt az égési osztályon. Kétszer operálták, bőrátültetést végeztek rajta. A baleset óta tönkrement az élete, eltorzult az arca, és alig tudja elhagyni a lakását, besötétített szobában éli az életét.

„Azt mondták, hogy semmilyen körülmények között nem érhet engem direkt napfény. Így emiatt itthon sem tudom a dolgomat elvégezni. Nem nagyon járhatok sehova sem” – tette hozzá.

A férfi segítséget szeretett volna kérni a cégétől, hogy helyreállítási műtéteket tudjanak végrehajtani rajta, mert például azóta sem tudja nagyra nyitni a száját, folyamatos fájdalommal él. Ám eddig nem történt semmi előrelépés az ügyben.

Ügyvédje sem érti, miért nem reagálnak a kártérítési igényükre, mikor a cégnek még biztosítása is van.

„Döbbenetes az, hogy máig, adott esetben még jóval korábban is a baleset után, semmifajta reparációban nem részesítették Viktort. Nyilvánvalóan most ott tartunk, hogy megpróbáljuk Viktornak az igényét megfelelő módon bírósági úton majd érvényesíteni” – mondta a Tényeknek az ügyvédje.

A rendőrség vizsgálja az esetet, de ez még nem zárult le. A Tények kereste az érintett Bige Holdingot, de a cég nem reagált.

Tények.hu

Kapcsolódó cikkek