Kétséges, hogy mennyi sikerberuházást adott Szolnoknak a befuccsolt Modern Városok Program

Megosztás

Megannyi nagyszerű beruházást köszönhet egyebek mellett Szolnok a Modern Városok Programnak (MVP). Ezt közölte Szalay Ferenc. Hogy a megannyi alatt milyen beruházásokra gondolt, azt a szolnoki polgármester nem részletezte. Az biztos, hogy az általa megnevezettek közül szinte mindegyik átadása húzódott, kettő pedig még most sincs kész!

 Nem áll jól beruházások tekintetében (sem) Szolnok, hiába is próbálja az ellenkezőjét bizonygatni Szalay Ferenc. Az általa emlegetett MVP a megyeszékhelyen inkább okozott a lakosságnak éveken át tartó bosszúságot, mint örömet. Sőt még most is okoz…

Szalay Ferenc így tálalta a befuccsolt MVP-t közösségi oldalán:

“Jelen formájában véget ért Magyarország történetének egyik legnagyobb városfejlesztése, a Modern Városok Program. Nyolc éve alatt 2353 milliárd forintnyi beruházást jelentett 23 megyei jogú városban.2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök úrral a városháza dísztermében írtuk alá a megállapodást, ezzel a kormányzat elkötelezte magát városunk fejlesztése mellett!
Szolnokon ennek köszönhetjük többek között az M4-es út megépülését, a vasúti járműgyártás megerősítését, a Művésztelep felújítását, a Szolnok Vár! programot, a Szigligeti Színház felújítását, a Tiszaligeti fürdő végéhez közeledő építését, s megannyi nagyszerű beruházást!
Most 19 város 53 projektjét állítják le, azokat, amiket még nem kezdtek el. Jó hír, hogy Szolnokon egyetlen fejlesztést sem érint ez a döntés, a kormány továbbra is elkötelezett a vár megtalált maradványainak bemutatása, valamint a ligeti fürdő befejezése mellett is!
Sok tárgyalást, egyeztetést folytattunk Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő asszonnyal ezért a kormánnyal, ennek is köszönhető, hogy a covidjárvány, a szomszédos háború okozta gazdasági válságok, az építőipart világszerte sújtó brutális drágulás ellenére is folytathatjuk városunk fejlesztését!”

Nos, ha végignézzük a sikerlistát, abban sok kudarcot is találunk a nagy nekibuzdulás ellenére is. Az M4-es csak tavaly ért el Szolnok fölé, hiszen azt a dicső O1G nap után állították le. Ha nincs a G-nap, akkor akár már 2017-ben elkészülhetett volna. A színház építése ugyancsak éveket csúszott. A járműgyártás pedig kétesélyes, hogy megerősödött volna, hiszen az totál kudarcot vallott, rövid nekifutás után nem is gyártanak már IC+-okat Szolnokon!

És akkor a kabaréba fordult két nagyberuházásról még nem is beszéltünk!

Ilyen a művár megépítése és a tiszaligeti strand felújítása. Mindkettő pénztemetőnek is bizonyult, ráadásul évek óta át kellett volna már adni mindkettőt!

Nem véletlenül írta egy hozzászóló azt, hogy:

“A tiszaligeti strand öt év múlva sem lesz kész!”

Több sem kellett, fel is kapta a termálvizet erre a mondatra Szalay.

Így reagált ingerülten (az élvezhetőség kedvéért abszolút szöveghűen közöljük):

“Bízom benne , ez a vakság nem jellemző sokakra. A Tiszaligeti fürdő ? El sem indulhatott volna fejlesztése a Modern Városok Program nélkül ! Sajnos csúszik !’ Az okok azok , amelyek nagyon sok programot nehézzé tettek 2 év pandémia , energia és alapanyag ár növekedés . De ez önt ne zavarja ! Azt azért elvárható , még talán öntől is , hogy lássa és értékelje az m4 et , az InterCity kocsik gyártásának beindítását az új , 62 ha os ipari parkot ! És még sok mást ! Merthogy ezek is az MVP forrásaiból valósultak meg ! De nem kell ezt értékelni , hiszen ahogyan látom önnek az a jó , ha bármit is , de le lehessen húzni a sárba ! Hajrá ! Sok örömöt hozza !”

Egyvalaki azonban lecsapta a magas labdát:

“Bocsánat, de a történelmi hűség kedvéért: 2019-ben 20 hónap kivitelezési idő lett megjelölve! Jelenleg az 51. hónapnál tartunk. Nem én jelöltem meg a határidőt.”

KÉP: Orbán Viktor kormányfő és Szalay Ferenc szolnoki polgármester az MVP aláírásakor. Akkor még minden olyan szépnek látszott…

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek