A nyugdíjas mentőtiszt életet mentett egy szolnoki kisboltban

Megosztás

Éppen egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy negyvenkét év szolgálat után nyugdíjba vonult Kardos József, az OMSZ Észak­alföldi Regionális Mentőszervezetének megyei vezető mentőtisztje. Nyugdíj ide, vagy oda, egy kiváló szakember soha nem felejti el, hogy mi a “kötelessége” egy éles helyzetben.

Vásárolni ment feleségével egy szolnoki kisboltba Kardos József nyugdíjas mentőtiszt, amikor egy földön fekvő, 60 év körüli nőt látott meg a sorok között szombaton.

A beteg hirtelen rosszul lett, majd összeesett bevásárlás közben, az életmentő pedig azonnal segítségére sietett és megvizsgálta az asszonyt, aki már nem lélegzett, írja az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A kiváló szakember egy percig sem gondolkodott rögtön megkezdte az újraélesztést miközben a szemtanúk a mentők segítségét kérték, akik perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit a vásárlók reménykedve figyeltek. Az időben megkezdett, szakszerű mellkasi nyomásoknak köszönhetően a nőt végül stabil állapotban szállították kórházba a mentők.

Kapcsolódó cikkek