Katonai konvoj halad át a megyénken

Megosztás

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei átcsoportosítást hajtanak végre, többek között Szolnokra az Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos hadgyakorlat során. A konvojok indulása miatt megnövekedett katonai járműforgalom várható, érdemes mindenkinek a fokozottnál is óvatosabban közlekednie az említett útszakaszokon.

A november 5-én megindult, első konvojok, amik már meg is érkeztek a kijelölt helyszínre, nagyjából ötven-száz méter távolságot hagytak egymás mögött és 70-80 kilométer/órás sebességgel haladtak az autópályán.

A többi katonai konvojokra hétfőn 8.00 és 13.00 óra között a Hódmezővásárhely–Újmajor útvonalon, a 472-es számú út – 47-es számú főút – M43 – M5 – M0 – M7 autópálya – 63-as – 8-as – 7-es – 8-as – 82-es számú főút és a 83-as számú út érintésével; továbbá hétfőtől szerdáig 8 és 21 óra között a Szentes–Tiszaroff útvonalon, valamint a 451-es – 45. számú főút – Kunszentmárton – 44-es – 442. számú főút – Martfű – Baghymajor – Kengyel – Tiszatenyő – 46. számú főút – Törökszentmiklós – E60. számú főút – Fegyvernek – Tiszaroff kompátkelő hely érintésével kell számítani.

A Magyar Honvédség közleményében arról ír, hogy a vonatkozó jogszabályok betartása mellett fognak eljárni, valamint igyekeznek a lehető legkisebb mértékben zavarni. A lakosság megértését és türelmét kérik.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint az Adaptive Hussars 23 lehetőséget ad a hazai haderő ütőképességének megerősítésére és megmutatja, hogy Magyarország aktív tagja a NATO-szövetségnek.

Kérik a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlop közé ne hajtsanak be!

A közlekedő katonai konvojokról készült képeket, videókat az [email protected] email-címre várjuk.

Kép: honvedelem.hu

Kapcsolódó cikkek