Egynapos fitnessmaratont teljesített a szolnoki dandár katonája, nem is akárhogyan!

A hónap elején rendezték meg a IV. Nemzetközi fitnessmaratont Komlón. Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár állományában szolgáló Bucsi Krisztina őrvezető egyike volt annak a mindössze 15 katonának, akiknek sikerült teljesíteniük a versenyt.

Tovább olvasom

Katonai konvoj halad át a megyénken

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei átcsoportosítást hajtanak végre, többek között Szolnokra az Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos hadgyakorlat során. A konvojok indulása miatt megnövekedett katonai járműforgalom várható, érdemes mindenkinek a fokozottnál is óvatosabban közlekednie az említett útszakaszokon.

Tovább olvasom

Szolnokon készülnek fel a Boszniában szolgálatot teljesítő magyar katonák

A napokban gyakorlatot tartottatok Szolnokon a jövő januártól Bosznia-Hercegovinában békemissziós szolgálatot teljesítő katonák és a kiküldött három, két H145M-es és egy Mi-17-es helikopter. Dr. Sticz László vezérőrnagy, aki első magyarként áll a misszió élén, elismerően szólt a törzs felkészüléséről.

Tovább olvasom

Katona mentett életet Szolnokon

A Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár katonája ismét életet mentett Szolnokon. Lendvai László törzsőrmester éppen gépjárművével közlekedett, amikor oldalra pillantva egy idős nőt vett észre, aki a földön feküdt. A törzsőrmester azonnal félre húzódott, hogy segítsen a bajban lévő asszonynak. A hölgy mellett álló férfit megkérte, hogy tárcsázza a 112-őt, hogy mihamarabb megérkezzen a segítség. Mindeközben az idős asszonyt stabil oldalfekvésbe helyezte. A sérült légzési nehézségekkel küzdött, állapota romlott, ezért a diszpécser utasításai szerint a törzsőrmester megkezdte a mellkaskompressziót egészen a mentőszolgálat kiérkezéséig, akik ezt követően a hölgyet beszállították…

Tovább olvasom

Lehajolt a két katona a földön fekvő férfihoz és nem felejtik el, amit láttak

Segítségnyújtásban vettek részt a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár katonái. A napokban kora este, az egyik szolnoki áruház parkolójában történt esetről a MH Kiss József 86. Helikopterdandár – hivatalos oldal számolt be. Domány Loretta őrmester és Csontos Dániel tizedes esti vásárlásukat követően, egy fiatal járókelőre lettek figyelmesek, aki egy magatehetetlen férfinak próbált segítséget nyújtani a parkoló gépjárművek között, a hideg időben. A két katona megszólította az 59 éves, földön fekvő, vérző fejű férfit, aki zavartan elmondta, hogy elesett és beütötte a fejét. A sérült a jobb szeme fölött erősen…

Tovább olvasom