Tragikus tűzeset Túrkevén: meghalt egy ember, kiégett a krízislakás

Megosztás

Ma hajnalban Túrkeve önkormányzatának tulajdonában lévő Ecsegi úti 52. szám alatti krízislakás teljes mértékben a tűz martaléka lett.

Ennél is nagyobb tragédia, hogy az ott lakók közül egy ember sajnos halálát lelte a tűzben.

Az ügy kivizsgálása mind rendőrségi, mind katasztrófavédelmi szakemberekkel folyik, írta közösségi oldalán. Sallai R. Benedek. A város polgármestere hozzátette, a tűz kialakulására vonatkozóan pillanatnyilag a szakemberek sem tudnak jelenleg semmi konkrét ténymegállapítást tenni.

Közölte, a város az ott lakó rászorulók elhelyezéséről az éjszaka folyamán gondoskodott, a tartós megoldást keresik. A vizsgálat vélhetőleg még jó ideig zajlik, az ingatlan helyreállítása egyelőre reménytelennek tűnik.

Egyben a polgármester megköszönte Sörös Tibor önkéntes tűzoltóparancsnok és csapatának hősies helytállását, azonnali beavatkozását, illetve a mezőtúri hivatásos katasztrófavédelmi állomány munkáját is, akik a védekezésben részt vettek, és mind a tűz megfékezésében, mind annak továbbterjedésének megakadályozásában intézkedtek.

Minden leégett Fotó: Jász KMSZ, Túrkeve ÖTE

A tűzoltóság úgy számolt be az esetről, hogy szerda hajnalban kigyulladt egy száz négyzetméteres, négy lakóegységből álló társasház Túrkevén, az Ecsegi utcában. Tizenegy tűzoltó három járművel érkezett a helyszínre, ahol az egyik lakórész, illetve a tetőszerkezet már teljes terjedelmében égett, a tűz a másik három ingatlanra is átterjedt, az épület födémszerkezete beszakadt. A tűzoltók oltás közben a törmelékek alatt egy ember holttestét találták meg, a másik három lakó épségben ki tudott menekülni az épületből. A társasház lakhatatlanná vált. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés, vagy dohányzás vezet lakástűzhöz.

Túrkevén tavaly a gyógyfürdőben lévő szauna gyulladt ki, jelentős károkat okozva a létesítményben.

Forrás és fotó: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek