Elkészült a régóta várt portelki buszmegálló

Megosztás

Az új buszmegálló Portelek központjában a jászberényi önkormányzat és a MÁV-Volán Csoport együttműködése által november végén készült el, a napokban pedig a műszaki átadás-átvétel is megtörtént. A helyiek régóta várták, hogy a meglévő mellett még egy buszöböl létesüljön. A projekt összesen 7,5 millió forintba került.

Egy éve döntött úgy a jászberényi városvezetés, hogy új buszvárót épít Portelken. Ahogy Bozsik Ferenc, a körzet önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a helyieknek egy nagyon régi vágya és igénye volt ez a fejlesztés.

Fontos tudni, Portelek közigazgatásilag Jászberényhez tartozik, de nagyjából 14 km-es távolság van a Jászság fővárosától. Legközelebb Farmoshoz van, ami már Pest megyéhez tartozik, a vasútvonalak közül a Hatvan-Szolnok érinti a településrészt.

A beruházás magában foglalja a 1.5 méter széles, 15 méter hosszú, szegéllyel határolt térkő burkolatú és akadálymentesített öböl kialakítását, a peronhoz tartozó gyalogjárda kiépítését és a csapadékvíz elvezetését.

„A MÁV-Volán csoport célja, hogy egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb szolgáltatásokkal várja utasait. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük járműállományunkat, szolgáltatásainkat és kiszolgáló létesítményeinket. Nagy öröm számunkra, hogy az önkormányzatok is rendre partnereink ebben a törekvésben, sőt, mint jelen esetben is, sokszor saját kezdeményezéssel, fejlesztéssel, beruházással segítik azt, hogy utasaink minél kényelmesebben utazhassanak járatainkon” – mondta Bárkányi Adrienn, a MÁV-Volán Csoport forgalmi főmunkatársa.

Budai Lóránt polgármester közösségi oldalán megköszönte a Volánbusz Zrt. szakmai együttműködését, Bozsik Ferenc és a szakemberek segítségét, valamint a helyi lakosság türelmét.

Portelek az elmúlt időszakban a postája körüli ellentmondásos információkkal került be a helyi médiába. A januárban lezajlott időközi választás előtt a térség országgyűlési képviselője, Pócs János azt ígérte, hogy megmenti a helyi postát, bár sokak szerint ez a kijelentése egyszerű kampányfogásként volt értelmezhető. A polgármester mindenesetre úgy nyilatkozott még novemberben, hogy hamarosan partneri együttműködés fog megvalósulni a Magyar Posta, önkormányzatunk és egy helyi vállalkozó között.

Képek: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek