Születésnapja alkalmából köszöntötték a TISZApART Mozi ügyvezetőjét, Demeter Istvánt

Megosztás

A szolnoki TISZApART Mozi vezetője, Demeter István születésnapja és nem mellesleg a több évtizedes, filmes közegben eltöltött munkája alkalmából a Magyar Filmakadémia elnökségétől kapott oklevelet Kollarik Tamás producer, egyetemi oktató Siflis Zoltán filmrendezővel közösen adta át.

„Boldog 70. születésnapot kívánunk sok szeretettel Demeter István barátunknak, köszönve a sok évtizedes áldozatos munkáját a magyar film szolgálatában!” – méltatták a megyeszékhelyen jól ismert filmes szakembert.

Demeter István hosszú évek fontos szereplője Szolnok kulturális életének, a Tisza Mozi 1990-es megalakulásától kezdve ő látja el az ügyvezetői feladatokat.

A jelenleg ismert belvárosi épületet 1996-ban vásárolták meg, majd több ütemben felújították és korszerűsítették. A szolnoki mozi emellett aktív közösségszervező és kulturális tevékenységet folytat, a kávézójában például rendszeresen tartanak képzőművészeti kiálltásokat és könyvbemutatókat.

A mozi emellett filmklubok, filmes beszélgetések aktív színhelye, természetesen nem megfeledkezve a minden évben megrendezésre kerülő Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválról. Sőt, fontos hozzátenni, a rendszerváltás előtt csak hat alkalommal rendezték meg, ami 1993-ban Demeter jóvoltából éledt újjá. 2020-tól a fesztivál igazgatói feladatait lánya, Demeter Éva látja el.

Képek: Tamás Kollarik Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek