Ungár Péter álszentnek és következetlennek tartja a Momentumot

Megosztás

Donáth Anna, a Momentum elnöke a közösségi oldalán fejtette ki, hogy aláírást kezdeményeznek az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrejöttéért, valamint hányingere van attól, hogy a Demokratikus Koalíció plakátkampányt indított „Isten? Haza? Pedofília!” címszavakkal a kegyelmi botrányra reagálva. Ungár Péter, az LMP vezető politikusa szerint ez álszent és következetlen.

Ungár úgy fogalmaz, önmagában érhető és támogatható, hogy európai színvonalat követel a gyermekvédelemben, de ettől még tény az, hogy a gyermekvédelem tagállami hatáskör.

„A gyermekvédelmet rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja. Nem értem miért jó úgy tenni, mintha ezt meg lehetne Brüsszelből oldani. Az, hogy öt év tapasztalattal egy gyermekvédelmi dolgozó 282 527 forintot keres, hogy tizenkét gyermek van egy lakásotthonban, és alig van állami szerepvállalás a nevelőszülői hálózatban, az Orbán Viktor felelőssége, nem Ursula von der Leyené és nem az Európai Parlamenté. És nem is tudja ezeket senki más megoldani, csak a magyar kormány” – írja.

Szerinte inkább béremelés kell, több pénz a gyermekvédelembe, valamint az államnak vissza kell térnie a nevelőszülői hálózatba.

„Ha már itt tartunk, a választók megvezetésénél, beszélnünk kell arról is, hogy Donáth Anna tegnap teljes joggal kritizálta a DK pedofilozó plakátjait. A kritikája sok szempontból igaz, de hogy ha Donáth Anna hányingert érzett az „Isten? Haza? Pedofil!” plakátok miatt, akkor mit érzett, amikor a teljes a Momentum frakció „Stop Pedofidesz!” feliratú szöveggel jelent meg az Országgyűlésben?

Felállni a DK-val közös színpadra, megállapodni a DK-val szinte minden önkormányzati helyben, majd ugyanazért hányingerkeltőnek nevezni őket, mint amit a Momentum maga csinál az álszentség és a következetlenség egyik legerősebb koktélja.

Az LMP egy valamit kér a választóktól: ne dőljenek be a Momentum ellentmondásos valótlanságainak” – zárta a posztot.

Kép: Ungár Péter Fb

Kapcsolódó cikkek