Sikeres sporthétvége Szolnokon, nyert az Olaj és a Dózsa is

Megosztás

Az Olaj a Kecskemétet, a Dózsa az OSC Újbudát fogadta március második napján, szombaton. A vízilabdázók felsőházának első fordulójában a megyeszékhely 15-13-ra nyert a fővárosi csapata ellen, míg a kosarasok az eddigi hullámzó formájuk ellenére magabiztos, 70-59-es győzelmet arattak.

A Szolnok két góllal legyőzte szombaton a vendég OSC-t a férfi vízilabda OB I középszakaszának első fordulójában. Az alapszakaszból minden csapat magával hozta az adott házban szereplő riválisai elleni eredményeit, és így lesz majd a rájátszásban is, ahol az 1-4. és a 2-3., valamint az 5-8. és 6-7. helyezett csapat 7 pont megszerzéséig tartó párharcot vív egymással a továbbjutásért.

Az első negyedben látott magabiztos, négy gólos előnyt egy csalódást keltő 4-7-es eredmény követte a másodikban, ellenben a Szolnoki Olaj magabiztos győzelmet aratott a második és harmadik negyed parádés eredményeinek (20-6, 22-13) köszönhetően. 25 sikeres mezőnykísérlet mellett 17 kétpontost és 8 hárompontost dobtak.

Az Olaj jelenleg 34 ponttal a tabella harmadik helyét foglalja el, a következő fordulóban borzasztóan nehéz feladat vár rá, a bajnokságot vezető Szombathely otthonába látogat. A Szolnoki Dózsa a felsőház második fordulójában a Honvédhoz látogat két hét múlva.

Kép: Szolnoki Olajbányász Fb

Kapcsolódó cikkek