Hatalmas botrány tört ki a Szolnoki Olaj legutóbbi mérkőzésén

Megosztás

A Szolnoki Olaj, bár még mindig a harmadik helyen áll, zsinórban a második vereségét szenvedte el az Alba Fehérvár, majd előző hétvégén – nagy meglepetésre – a Budapesti Honvéd SE ellen. A csapat nincs jó formában, ezen pedig aligha segít, hogy egy meglehetősen szerencsétlen közjáték miatt kell most magyarázkodniuk.

A Honvéd 91-77-re verte a Szolnok csapatát, a második negyedet 28-18-ra hozta a fővárosi csapat, amit az Olaj már nem tudott behozni, sőt, az utolsó negyed is 21-17-es hazai győzelemmel zárult.

Amit eddig tudunk, hogy az érthetően elégedetlen szolnoki szurkolók verbálisan inzultálták csapatuk amerikai centerét, Demajeo Wigginst, aki a lehető legrosszabb módon reagált: bemutatott nekik.

A történtek miatt az Olajbányász és Wiggins maga is közleményt adott ki.

„Tisztelt Olajbányász Szurkolók! Múlt hét szombaton egy mindannyiunk számára érzékeny, fájó vereséget szenvedett csapatunk a Budapesti Honvéd SE otthonában. A mérkőzést követően a csapat öltözőbe való bevonulásakor Demajeo Wiggins játékosunkat ért inzultáció során a játékos nem megfelelő magatartást tanúsított a szurkolóink felé.

Klubunk a vétség kiértékelésekor figyelembe vette a játékos szerződésében és a klub fegyelmi szabályzatában foglaltakat. A szükséges szankciókat meghoztuk, melyről a játékos ügynökét és a játékost tájékoztattuk” – írták.

Wiggins úgy fogalmazott, a mérkőzés végén elragadták az érzelmei, de továbbra is a legjobb módon szeretné képviselni a csapatát. „Remélem, hogy magunk mögött tudjuk hagyni a történteket és mint minden csapattársam, én is a legjobbamat fogom nyújtani a klub jövőbeli sikeréért”.

A vereség és a lefújás utáni kínos helyzetből a február 10-én, szombaton lehet felállni, a megyeszékhely együttese a jelenleg kilencedik helyen álló Szedeákot fogadja.

Budapesti Honvéd SE – NHSZ-Szolnoki Olajbányász sajtótájékoztató

Uploaded by NHSZ-Szolnoki Olajbányász on 2024-02-04.

Kép: Szolnoki Olajbányász Fb

Kapcsolódó cikkek