FRISSÍTÉS: Cáfolja a NAV, hogy több tízmilliós tartozást szedtek be a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháztól

A Népszava értesülése szerint inkasszóval kellett beszednie a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház által felhalmozott, mintegy 57 milliós közteher-tartozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). A végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájában ráadásul két fővárosi, a a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelő Intézetet, valamint a Károlyi Sándor is megtalálható.

Tovább olvasom

Csőd Szolnokon? Szalay Ferenc szerint a világon semmi gond és akkugyár sem jön a városba, de…

Oké, igen, hitelt kellett felvennie a városnak, mert több milliárddal tartozik Szolnok a Volánbusznak, de a polgármester úgy gondolja, ez semmiség, Szolnok simán visszafizeti majd a hitelt. Emlékszünk, mit kapott 2008-tól Gyurcsány Ferenc, mert hitelt vett fel az ország? Az “gonosz” hitel volt, ez pedig bizonyára “jó” hitel lesz.

Tovább olvasom

Szándékosan adósították el Szolnokot a városvezetők? A csődközeli állapot a stratégia része lenne?

Egyre többen beszélik Szolnokon és környékén azt, hogy ami évek óta történik a város költségvetésével, az nem véletlen. Úszik városunk az adósságban, nagyon valószínű egy nagyobb hitel felvétele, hogy a várost legalább ne csődbiztos irányítsa. De ez végső soron a Fidesz kezében egy ütőkártya is lehet.

Tovább olvasom

Durván magas tartozása van a Jászberényi Tankerületi Központnak

Azt gondolhatnánk, hogy a jelenlegi kormányzat felülről irányított intézményrendszereiben, ahol mindenre – is – van pénz, köztük a tankerületi központokban aligha merülhet fel, hogy adósságban úszna egyik-másik. Ez azonban nagy tévedés, a Magyar Államkincstár (MÁK) összesítéséből kiderül, hogy brutálisan nagy a tankerületek lejárt adósságai, köztük a jászberényié is.

Tovább olvasom

Jászberény fideszes ex-polgármestere, Szabó Tamás azzal védekezett a bíróságon, hogy ő orvos, így nem értett pénzügyi dolgokhoz – el is ítélték

Minap volt az utolsó tárgyalás a Szabó-féle büntetőügyben. Ítéletet akkor nem hoztak, azt elhalasztották november 20-ra. Most ez is megtörtént: Szabót bűnösnek találták. Mint ismert, Szabó Tamást, Jászberény volt polgármesterét a jelenlegi önkormányzat jelentette fel pár éve.

Tovább olvasom

Szolnoknak már arra sincs pénze, hogy a hangosbeszélő utastájékoztatókat megjavítassa

Vita, jobb esetben egyeztetés van a szolnoki fideszes vezetésű városháza és a Volánbusz között. Ez derül ki a kormánypárti megyei lap által közölt cikkből, miszerint kinek a feladata lenne az utcai hangosbeszélő utastájékoztatók megjavítása. Időközben olyan információ birtokába jutottunk, hogy novemberben járatritkításokat tervez a Volánbusz, mert a város továbbra is tartozik neki, nem kevéssel, 1,8 millárd forinttal.

Tovább olvasom

Nagy bajban van Szolnok, a Volán 1,8 milliárdot követel peres úton a városon

Közel 1,8 milliárdos Volán-adósságot görget maga előtt Szolnok. A közlekedési társaságnak elege lett a helyzetből, és peres úton próbálja érvényre juttatni a fizetési kötelezettséget. A város fideszes vezetése a fejleményekről mélyen hallgat, helyette azt kommunikálja, hogy a város gazdasága milyen erős. Közben azonban fizetési nehézségekkel küzd.

Tovább olvasom

Bliccelt a vonaton, nem fizetett, veterán autóját foglalták le

Tavaly több mint tízmillióval többet, 29 millió forint pótdíjat fizettek be a jegy nélkül utazók a hazai vasúttársaságnak az egy évvel korábbihoz képest. A MÁV-START jegyvizsgálói 2021-ben 16 420 esetben, 2022-ben pedig 17,5 százalékkal többször, 19 301 esetben szabtak ki büntetést a jegy nélkül utazók részére. A 2021-ben kiállított büntetések közül 18,7 millió forint értékben 3510-et, míg a tavalyiak közül 29 millió forint értékben  5152-et sikerült lezárni. A legnagyobb egyösszegű befizetés mindkét évben májusban érkezett: ez 2021-ben 320 738 forint, 2022-ben pedig 301 941 forint volt. Jelenleg több mint 67…

Tovább olvasom

Rezsitartozásra hivatkoznak a csalók – figyelmeztet a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében hívja fel a lakosság figyelmét a csalók új módszereire. Mint írják, telefonon, rezsitartozásra hivatkozva kérnek adatokat, nem ritkán pénzt a gyanútlan ügyfelektől. A hatóság kéri, hogy senki ne dőljön be a trükknek, a NAV nem hajt be áram- és gázdíjtartozást. Az adóhatóság kiemeli, hogy csak a hulladékszállítási díjnál felhalmozódott tartozás behajtása tartozik a feladatai közé, más rezsitartozás nem; ezeket polgári jogi követelésekként bírósági végrehajtó kezeli a közös költséghez és a vízdíjhoz hasonlóan. Hangsúlyozták: egy esetleges NAV-végrehajtást szinte mindig megelőzi egy hivatalos levél,…

Tovább olvasom