Csőd Szolnokon? Szalay Ferenc szerint a világon semmi gond és akkugyár sem jön a városba, de…

Megosztás

Oké, igen, hitelt kellett felvennie a városnak, mert több milliárddal tartozik Szolnok a Volánbusznak, de a polgármester úgy gondolja, ez semmiség, Szolnok simán visszafizeti majd a hitelt. Emlékszünk, mit kapott 2008-tól Gyurcsány Ferenc, mert hitelt vett fel az ország? Az “gonosz” hitel volt, ez pedig bizonyára “jó” hitel lesz.

Az akkumulátorgyár szolnoki letelepítését szintén tagadta a polgármester, minden előzetes híresztelés ellenére. Azt azonban még Szalay Ferenc is elismerte, hogy vegyipari cégeknek nyitva áll a város kapuja. Cseberből vederbe? Jól jegyezzük meg a szavakat arra az időre, amikor esetleg valamelyik ígéret mégsem egészen úgy alakul, mint az most elhangzott.

Csak a kormánypárti médiát kell olvasni, hallgatni és nézni, máris mindenki el fogja hinni, hogy sem hazánkban, sem Szolnokon semmi baj nincs, minden jó irányba halad. A valóság azonban egészen mást mutat. De nézzük, hogyan tálalja ezt a Szoljon.hu, kormánypárti médiaoldal.

“Az év utolsó ülését tartotta szerdán a szolnoki városházán a Civil Tanács és Szalay Ferenc polgármester. Az eseményen egyebek mellett a Jubileumi Civil Konferenciát értékelték a résztvevők, majd Szalay Ferenc adott számot a vármegyeszékhely gazdasági és társadalmi életének főbb irányvonalairól.

– Az év végéhez érve azt kell mondanom, hogy a város működőképes. Sajnos egyesek arról beszélnek, hogy csődben vagyunk, ám ez egyáltalán nincs így. A Volán-tartozásunkra valóban kellett hitelt felvenni (cirka 3,2 milliárd forint – a szerk.), ugyanakkor ez az egyetlen, amelyre szükség volt – vázolta a polgármester.

A településvezető hozzátette: Szolnok van annyira prosperáló, hogy vissza tudja fizetni a tartozását. A 2023. esztendőben az előre tervezett kiadásokra – beleértve a rendezvényeket, a béreket, az óvodákat, valamint a kulturális élet támogatását – mind jutott pénz.”

“Szalay Ferenc beszédében az akkumulátorgyárak ügyére is reagált. Hangsúlyozta: a város nem ad helyet ilyen létesítménynek, más típusú vegyipari vállalatokkal azonban tárgyalásokat folytat az önkormányzat” – tudósított a Szoljon. Elhisszük. Elhisszük?

Kapcsolódó cikkek