Szándékosan adósították el Szolnokot a városvezetők? A csődközeli állapot a stratégia része lenne?

Egyre többen beszélik Szolnokon és környékén azt, hogy ami évek óta történik a város költségvetésével, az nem véletlen. Úszik városunk az adósságban, nagyon valószínű egy nagyobb hitel felvétele, hogy a várost legalább ne csődbiztos irányítsa. De ez végső soron a Fidesz kezében egy ütőkártya is lehet.

Tovább olvasom

Döntöttek az önkormányzati csődbiztosokról, vajon Szolnokra is kerül egy?

Megszavazta kedden az Országgyűlés a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásával összefüggő törvények módosítását, amelynek része, hogy az önkormányzati törvény módosításával a települések csak olyan költségvetést fogadhatnak el, ami nem tervez hiánnyal. Ha mégsem így tennének, akkor a kormányhivatal önkormányzati csődbiztost jelöl ki, akinek a fizetésképtelenség megelőzése a feladata, közölte a hvg.hu.

Tovább olvasom

Mekkora adóssága van Szolnoknak? – teszik fel a kérdést a városvezetésnek

Az Agóra Szolnoki Közéleti Egyesület közérdekű adatigénylést nyújtott be a megyeszékhely polgármesterének, Szalay Ferencnek, melyben a város aktuális adósságállománya felől érdeklődnek. Az egyesület azt ígéri, azon nyomban tájékoztatják a lakosságot, amint válasz érkezik.

Tovább olvasom

Durván magas tartozása van a Jászberényi Tankerületi Központnak

Azt gondolhatnánk, hogy a jelenlegi kormányzat felülről irányított intézményrendszereiben, ahol mindenre – is – van pénz, köztük a tankerületi központokban aligha merülhet fel, hogy adósságban úszna egyik-másik. Ez azonban nagy tévedés, a Magyar Államkincstár (MÁK) összesítéséből kiderül, hogy brutálisan nagy a tankerületek lejárt adósságai, köztük a jászberényié is.

Tovább olvasom

A DK szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte Szolnokot

A Demokratikus Koalíció országgyűlési frakciója novemberi, kétnapos kihelyezett ülését Szolnokon és a megye más településein tartja. A DK parlamenti politikusai azért járják az országot, hogy valós képet alkothassanak a települések sokasodó gondjairól. Márpedig Szolnokon van gond bőven, a várost ugyanis a párt szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte.

Tovább olvasom

Bár több adó folyt be a tervezettnél Szolnokon, a város mégis hitelt vesz fel és még az államnál is könyörög pénzért

Követhetetlen pénzügyi manővereket végez a szolnoki önkormányzat fideszes része. mostanság Van itt minden, mint a jó boltban: hitel, tartalékolás, támogatáskérés. Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Főle István, az ellenzéki Szolnoki Többség frakcióvezetője hétfőn,.

Tovább olvasom

Parkolóőr lett a “nemzet rozmárja”, Schirilla György

Két és fél éve az utcán dolgozik Schirilla György, aki parkolási ellenőr Budapesten, írta a Metropol. Elváltam. Rengeteg adósságom volt, amikből, ha nehezen is, de az új párom segítségével kijöttem – emlékezett az elsősorban jeges úszásairól ismert sportember, aki ezt a „hobbiját” édesapjától örökölte. A szponzorációs pénzek mindig arra voltak elegek, hogy az úszásokhoz kapcsolódó költségeket fedezni tudja. Emellett jóga és reflexológia oktatással is foglalkozott. Ebből tudta eltartani a négytagú családot. Sokan megismernek, kiszólnak az autójukból, hogy Gyurikám, nem lenne jobb inkább a jeges Dunában? Én pedig úgy gondolom, hogy…

Tovább olvasom