Erre nincs pénz: többmilliós hiány a jászsági tűzoltóságnál

Megosztás

Még a járművük is balesetveszélyes, amivel nap mint nap vonulnak az esetekhez, hogy másokon segítsenek. Sajnos nem stadion, így a Fidesz-kormány számára nem számít értékesnek, hiszen csak életeket és a vagyont mentik a tűzoltók.

Évről évre nehezebb a Jászárokszállási Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság gazdasági stabilitásának biztosítása – merült fel újra a probléma a képviselő-testület október végén tartott soros ülésén. Működőképességük fenntartása érdekében a testület egyhangúlag jóváhagyta a tűzoltóság egyszeri ötmillió forint összegű támogatását. A tanácskozáson egyebek mellett az aktuális városüzemeltetési feladatokról, fejlesztésekről és a közbiztonság helyzetéről is szó volt – írta meg a részleteket a Szoljon.

A polgármesteri hivatal dísztermébe összehívott ülés szóbeli interpellációkkal kezdődött. A képviselők elsőként Pócs János térségi országgyűlési képviselőhöz fogalmaztak meg kérdéseket, javaslatokat. Többen felvetették például, hogy indokolt lenne a Jászárokszállás – Jászberény, a Jászdózsa-Jászárokszállás összekötő út felújítása. Ezenkívül az elburjánzott út menti növényzet karbantartását is sürgették, mert néhol már a közlekedést veszélyezteti.

Pócs válaszában elmondta, hogy utánajár annak, hogy a közút kétéves terve tartalmazza-e a Jászárokszállás-Jászberény összekötő út komplett fejlesztését. Megtudhattuk, hogy a Jászdózsa-Jászárokszállás közötti út majd az újra megnyíló Magyar Falu Programban újulhat meg. (szigorúan feltételes módban mindkét válasz…)

Ebből nagyjából le is szűrhetjük a lényeget, az mindig elég nagy gondot jelent, amikor már az ígéretek is elmaradnak és minden fejlesztésről csak feltételes módban beszél egy fideszes képviselő. A megvalósulásról sejtéseink azért lehetnek.

Kapcsolódó cikkek