Másfélmilliós kerékpárt tolt el a pékség elől a hajléktalan férfi

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy többszörösen büntetett, 29 éves Hajdú-Bihar vármegyei férfivel szemben.

A vádirat szerint a férfi hetek óta hajlaktalanként élt Szolnokon, amikor 2023. május 12-én este, fél 9 körül egy helyi pékség elől ellopott egy elektromos rásegítéssel működő – másfél millió forintot érő – trekking kerékpárt, melyet a tulajdonosa lezáratlanul hagyott az üzlet előtt.

A kerékpáron volt még egy GPS navigáció, kerékpárpumpa és a tulajdonos oldaltáskája is.

Pár napra rá a tulajdonos egyik ismerőse meglátta Szolnokon a férfit a kerékpárral, és azonnal felismerte a lopott kerékpárt, így felszólította a tolvajt, hogy azt adja vissza, aki ezt meg is tette.

Az ügyészség a már többször is büntetett, különös visszaeső férfival szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint a kerékpáron kívül eltulajdonított dolgok értékének erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet a férfi ismerőse csatolta a nyomozati iratokhoz, melyet akkor készített, mikor meglátta a férfit az ellopott kerékpárral.

Kapcsolódó cikkek