Szolnok megyei rászoruló családoknak is nagy segítség lehet a szociális napelempark

Három évvel ezelőtt, a Covid évében épült ki hazai forrásból az első szociális napelempark Tiszabőn. A helyszín természetesen nem véletlen, további célként fogalmazódott meg, hogy a következő két éven belül ezek a naperőmű-hálózatok tudják megoldani a legszegényebb háromszáz településen élő családok egy-egy szobájának fűtését.

Tovább olvasom

Családokat ajándékozott meg a kormányhivatal, a krumpli sem maradt el

Élelmiszercsomagokat és játékokat vitt az ünnepek előtt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal a nélkülöző családok otthonába. Ezek szerint csak vannak nélkülözők az erős és büszke, szuverén országban, ahol a magyar genetikailag nem érzékeli a nyomást…

Tovább olvasom

Szolnoki diákok osztottak szeretetcsomagokat rászorulóknak

A rászoruló háztartásokhoz is jutni fog karácsonyi szeretetcsomag, erről gondoskodik a szolnoki városvezetés, illetve az a rengeteg iskolás fiatal, akik vállalták, hogy kiviszik azokat. Idén 250 csomagot kézbesítettek, hogy az ünnepek alkalmából a szegényebb körülmények között élőknek is jusson.

Tovább olvasom

Adventi jótékonysági akciót hirdetett meg a megyei önkormányzat

Lennél a karácsonyi angyalunk? – teszi fel a kérdést Jász-Nagykun-Szolnok (vár)megye önkormányzata. A Magyar Református Szeretetszolgálattal, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthonával és a Katolikus Karitasz Szent Erzsébet Csoportjával együtt kezdenek jótékonysági akcióba ezzel az elnevezéssel.

Tovább olvasom

Így zajlik a nyári szünet alatt a melegétel osztása Szolnokon, Tiszafüreden és Cibakházán

Az ételosztás Szolnokon is elkezdődött, a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában szerdán mintegy nyolcvan adag meleg ételt vehettek át az érintett családok. Cibakházán pedig az előző években megszokott módon juthatnak ebédhez a rászorulók.

Tovább olvasom