Bemutatták a Szigligeti Színház műsorát az új évadra

A színház és a művészet kedvelői számára fontos hír következik, hiszen a Szolnoki Szigligeti Színház bemutatta az új évadát, illetve elindult a bérletértékesítés is. Zenész színművel, vígjátékokkal és musicallel egyaránt készül a társulat.

Tovább olvasom

A színházi világnap alkalmából díjazták a Szigligeti fiatal művészét

Szerdán ünneplik a színházi világnapot, amelyre számos teátrum készül programokkal. A színházi ünnep alkalmából az előadások előtt felolvassák a világnap nemzetközi üzenetét, amelyet az idén Jon Fosse norvég író, drámaíró fogalmazott meg. A világnap alkalmából Soós Imre pályakezdő díjjal jutalmazták Csákvári Krisztiánt, a Szigligeti Színház művészét.

Tovább olvasom

A közönség bevonásával rendeznek bűnügyi „társasjátékot” a Szigligeti Színházban

„Amióta színház van a világon, minden nézőben felmerül olykor a vágy, hogy beleavatkozzon a színpadi cselekménybe. Most Ön is megteheti!” – olvasható a kedvcsináló ajánlóban, ami valóban nem hazudik: a Hajmeresztő című komédia egy innovatív kísérletezés, ami olyannyira bevonja a közönséget, hogy a nézők aktív alakítói és részesei lesznek az előadásnak. Feltehetnek kérdéseket a gyanúsítottnak és a cselekményszál végét, a befejezést is együtt döntik el, szavazással.

Tovább olvasom

Vastaps és ujjongás fogadta a színpadra visszatérő Gálvölgyi Jánost

Egy ország aggódott Gálvölgyi Jánosért az elmúlt hetekben, ám a kiváló színésznek még a kórházi ágyán is csak egy gondolat járt a fejében: vajon mi lesz a szerepeivel? Mint a Blikk korábban megírta, május elején Gálvölgyi kórházba került: a felesége, Judit elcsukló hangon erősítette meg a rossz hírt, miszerint a férje mélyaltatásban és lélegeztetőgépen van. Az ország egyik legnépszerűbb művészének élni akarása azonban erősebb volt: három héttel később már megnyugtató hírek érkeztek az egészségi állapotáról, aztán pedig elkezdte tervezgetni a nagy visszatérést. A művész péntek este újra színpadra állt a Pintér Béla Társulat tagjaként, ám…

Tovább olvasom

Beszóltak a színházigazgatók: kérik vissza a korábbi állami támogatásokat

Magyarországi színházigazgatók kérik az előadóművészet állami támogatásának minél hamarabbi, a válságok előtti időszak mértékére való visszaállítását. “Ma mindannyian fokozottan érezzük, hogy a kultúra: vigasz, erő és támasz. Mi, magyar előadóművészek, intézményvezetők felelősséget érzünk az anyaországban és a külhonban élő magyarokért. Ez komoly áldozatokkal jár, amelyeket intézményeink a most záruló évadban meghoztak” – áll magyarországi színházigazgatók MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Tovább olvasom

És valóban Fidesz-iroda lett a volt színházi jegyiroda

Ma nagykanállal ettek a Fidesznél, átadták ugyanis a legeslegújabb Fidesz-irodát Szolnokon. Az új párthelyiség a Kossuth tér keleti részéből a nyugati részébe költözött. Eddig ugyanis a volt Néplap-székház 3. emeletén székeltek a kormánypártiak, ezt váltotta fel az új, immár földszinti, tehát jobban megközelíthető fogadótér. A városi Fidesz-KDNP frakció képviselői irodáját az egykori városi rendőrkapitány, Barabás Botond színházigazgató apósa, Vörös Miklós, a képviselőcsoport igazgatója vezeti. Mint elsőként lapunk megírta, régóta tudott, hogy a jegyiroda helyén Fidesz-iroda lesz, de ezt nem verték nagydobra. Fotó: Képviselői Iroda Szolnok Facebook

Tovább olvasom