Meglepően magas a nem lakott ingatlanok száma Szolnok megye egyes részein

A 2022-es, tucatnyi részletes információra rákérdező népszámlálásból állított össze egy széleskörű adathalmazt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A feldolgozott eredmények közül most az üres lakásokra vonatkozó keltette fel az országos sajtó érdeklődését: a Telex térképen szemlélteti az országos helyzetet, Jász-Nagykun-Szolnok megye is tartogat érdekességeket.

Tovább olvasom

A valósággal szembesítették az infláción lelkendező fideszest

Rendkívül rosszul járt egy hurráoptimista bejegyzésével dr. Kállai Mária szolnoki fideszes országgyűlési képviselő. A havonta 1,6 millió forintos javadalmazásból tengődő politikus azt közölte, hogy novemberben 7,9 százalékra esett az infláció Magyarországon. A hozzászólók szerint ezt egyáltalán nem érezni.

Tovább olvasom

Fogy a pénze a magyarnak, nem jönnek a turisták a megyébe

Egyre nehezebb gazdasági helyzetben az ország, így egyáltalán nem csoda, hogy számottevő visszaesés mutatkozik a turizmus tekintetében a Jászkunságban. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) „Fókuszban a vármegyék” összeállításából egy 1,3%-os emelkedés látható az itt töltött vendégéjszakák számában, de a területi eloszlás már jócskán árnyalja a képet.

Tovább olvasom

Az elszegényedés jellemzi a magyar háztartásokat

A kiskereskedelem forgalom volumene 2023. februárban a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 10,1%-kal csökkent éves szinten. Ezen belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 8,6%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 9,8%-kal, az üzemanyagkiskereskedelemben 14,5%-kal csökkent. Az élelmiszer kiskereskedelem forgalmának volumene 2022. június óta, a nem-élelmiszer kiskereskedelemé 2022.október óta, az üzemanyag-kiskereskedelemé 2023 január óta csökken. (Forrás: KSH, 2023.04.06). A kiskereskedelmi üzletek forgalma a tavaly őszi stagnálást követően, decembertől kezdve és gyorsuló ütemben csökken. Ilyen mértékű és időtartalmú visszaesésre még a Covid járvány kitörése idején, 2020 tavaszi hónapjaiban sem került sor. A reálkeresetek 2022. szeptembere…

Tovább olvasom