Másodjára lett kerékpárosbarát település Tiszafüred

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere jelentette be, hogy a város immár második alkalommal nyerte el a Kezdő Kerékpárosbarát Település címet. A díjat azon településeknek adják, akik sokat tesznek azért, hogy környezetük biztonságosabbá, és környezetbarátabbá váljon lakosaik és munkavállalóik számára.

Tovább olvasom

Elkapták a notórius bringatolvajt Szolnokon

Az elmúlt napokban többen tettek bejelentést a Szolnoki Rendőrkapitányságra bicikli és elektromos roller eltűnéséről. A rendőrök adatgyűjtést követően március 27-én este elfogták a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók megállapították, hogy több kerékpárlopás is a terhére róható, továbbá megalapozott a gyanú arra is, hogy egy korábban talált bankkártyával háromszor több tízezer forint értékben jogosulatlanul vásárolt különböző üzletekben. A büntetőeljárások egyesítését követően a nyomozók ötrendbeli lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt hallgatták ki a fiatalembert, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. Kihallgatásán beismerte tettét, elmondta, hogy a…

Tovább olvasom

Lopott bringák és rollerek gazdáját keresi a szolnoki rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A folyamatban lévő eljárásban a nyomozók több kerékpárt és két rollert is lefoglaltak, melyek tulajdonosa nem ismert a nyomozóhatóság előtt. A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható kétkerekűek közül bármelyiket felismeri, illetőleg tulajdonosával kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Tovább olvasom

Biciklizzenek többet a fiatalok: Kiskunfélegyházán is nagy sikerrel indult a Bicibusz

A Bicibusz mozgalom öt, Barcelonában élő család fejéből pattant ki, akik szerették volna, ha a gyerekeik reggelenként örömmel és biztonságban érnének be az iskolába. Az elképzelésükből globális projekt lett és eljutott Magyarországra is, a fővárostól Zircen át, Pécsen keresztül egészen Kiskunfélegyházáig fogtak össze egy jó cél érdekében diákok és felnőttek.

Tovább olvasom

Most érdemes elbiciklizni a MÁV Strandhoz

A BikeSafe Program keretében ingyenes kerékpár-regisztrációra lesz lehetőség Szolnokon a MÁV Strandnál. A bűnmegelőzés és a lopott kerékpárok sikeres felderítése érdekében BikeSafe kerékpárregisztrációt végeznek a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a Véső  úti MÁV Strandnál Szolnokon, a Bringás Matiné keretében. A Bikesafe regisztrációs programot a Rendőrség igényeinek megfelelően fejlesztették és alakították ki 2014-ben és országos hozzáférést biztosítanak minden rendőri egység számára. Az adatbázis banki biztonsági szintű védelemmel tárolja az adatokat. A kerékpároknak egy internetes regisztrációt követően törzskönyvet hoznak létre, így ha ellopják a biciklit nagyobb esély van a felderítésre, valamint a beazonosítás is egyszerűbbé válik. A…

Tovább olvasom