Havazás nélkül is nagy gondok voltak a MÁV-nál, egy közel 60 éves mozdony is lerobbant a ceglédi vonalon

Megosztás

Aminek egyébként egy InterCityt kellett vontatnia, de indulás után nem sokkal beadta a kulcsot. Igaz, közel sem ez volt az egyetlen probléma a szolnoki vonalakon, de ezen már meg sem lepődik senki. Az állami vállalat nem tudja megfelelően nyújtani a szolgáltatást. Az utasok pedig mérgelődhetnek.

Hatalmas késés és nem is közlekedett a teljes vonalon a lerobbant Szili által (nem túl sokáig) vontatott szerelvény. “A Szegedről a Nyugati pályaudvara 5:47-kor elindult Napfény InterCity (IC 709) mozdonya az indulást követően meghibásodott. Az útját Szeged-Rendezőtől egy másik mozdonnyal, jelentős, 70-80 perces késéssel folytatja. Csak Ceglédig közlekedik.

A Nyugati pályaudvarról Szegedre 8:53-kor induló Napfény InterCity (IC 722) csak Ceglédtől közlekedik” – írta a Mávinform. Dávid megjegyzése erre a következő volt: “Isten éltesse sokáig az 59 éves 010-es Szilit, remélem, legközelebb tovább jutunk a szegedi Rendező kanyarjánál…” Andor reakciója: “Mozdonyvezető ismerőseim szerint bűncselekmény volt kiszedni a selejtsorból.” Katalin megerősítette: “Mivel az érintett vonattal indultam el, a tapasztalatom is ezt mondja, bár nem szívesen bántok meg egy idősödő urat, mint Szili.”

Természetesen nem volt még vége a pénteki napnak. Számos másik lerobbant mozdony miatti hatalmas késés után ismét következett a szolnoki vonal. “A Szolnokról Szentesre 17:55-kor elindult személyvonat (7236) Kengyel megállóhelyen meghibásodott. A következő személyvonat (7218) visszahúzza Tiszatenyőre, ahonnan összekapcsolva közlekednek tovább Szentesre. A követő vonat a menetrendjéhez képest várhatóan 50-70 perc késéssel közlekedik.

A Szentesről Szolnokra 18:35-kor elindult személyvonat (7211) Martfűn bevárja a meghibásodott szerelvény elvontatását, így előreláthatóan 15-30 perces késéssel közlekedik tovább.” Erika megjegyzése: “Azóta is még Kengyelen áll a vonat. 19:53.”

Szinte csak egy szokásos nap a MÁV-nál, a szolnoki és a ceglédi vonalakon. Is.

Kapcsolódó cikkek