Úgy tűnt, simán hazajutnak, de aztán jött a kereszteződés és a kanyar, meg a rendőr

Megosztás

At elmúlt három napban 16 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök. Ezt azt jelenti, hogy nagyjából naponta öten buktak le, mert ittasan vezettek. Az ilyen vezetők száma ennél jóval több is lehet.

Egy helyi lakos közlekedett segédmotorkerékpárral március 4-én este Tiszapüspöki belterületén, amikor a rendőrök igazoltatták. Az intézkedés során a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak mely pozitív eredmény mutatott, továbbá megállapították, hogy a járművezető nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A jogsértőt előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, majd meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt Kunhegyes belterületén március 5-én 2 óra 45 perckor. A rendelkezésre álló adatok alapján egy helyi férfi közlekedett személygépkocsival az Árpád körúton, majd a Rákóczi utca kereszteződéséhez érve jobbra kanyarodott, mely manővert nem jól hajtotta végre és az útárokba hajtva egy fának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a gépkocsiban anyagi kár keletkezett.

A helyszínen a rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak mely pozitív értéket mutatott, továbbá megállapították, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A 30 éves jogsértőt mintavételre előállították, majd engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vételéről határoztak.

Egy kengyeli lakos közlekedett személygépkocsival vasárnap Szolnok lakott területén kívül a Vízpart körút irányából a 4-es számú főút irányába, a Debreceni úton. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, és a bal oldali vízelvezető árokba lesodródott, majd egy ingatlan kerítésének ütközött.

A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a gépkocsivezető könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre érkező rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak mely a kifújást követően pozitív eredményt mutatott. A férfit további mintavétel céljából előállították, és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdeményeztek.

Kapcsolódó cikkek