Gázolajat loptak Kunhegyesen, több millió forintos kárt okoztak

Megosztás

Két tiszabői és egy tiszaroffi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. február 12-én a reggeli órákban Kunhegyes külterületén lévő termőföldnél a lineár berendezésből 100 liter gázolajat tulajdonítottak el, mellyel 72.100 forint kárt okoztak. Bejelentést követően a Karcagi Rendőrkapitányság nyomozói szemlét tartottak, kamerafelvételeket elemeztek és adatokat gyűjtöttek. A rendőrök a feltételezett elkövetők azonosítását követően, előállították a rendőrkapitányságra a húszas éveikben járó férfiakat és  lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A kellékek (police.hu)

A terheltek már érezhették, hogy közel állnak a lebukáshoz, ugyanis az üzemanyag leszívásához használt műanyagcsövet egyszerűen mosógépbe dobták és kimosták, hogy a nyomokat eltüntessék.

A nyomozó hatóság a büntetőeljárást egy korábban elrendelt nyomozáshoz egyesítette, mivel a terheltek bűnlajstroma igen hosszú.  2022. évben több mezőgazdasági céget károsítottak meg magatartásukkal – több milliós lopási és rongálási kárt okozva –, hiszen öntöző berendezésekről kábeleket, gázolajat, akkumulátort tulajdonítottak el.

A bűncselekmények 28 esztendős tiszabői értelmi szerzője jelenleg őrizetben várja a bíróság döntését letartóztatásáról.

A Karcagi Rendőrkapitányság 7 rendbeli lopás bűntett, 1 rendbeli lopás vétség és 2 rendbeli lopás bűntett kísérlete miatt folytat eljárást összesen 6 gyanúsítottal szemben.

Kapcsolódó cikkek