Negyvenedik érettségi találkozón járt egy egész évfolyam

Megosztás

Egy osztálytalálkozó kiváló alkalom arra, hogy az ember felidézze a régmúlt közös emlékeit, felmérje hogy mégis hogyan alakult a saját és mások élete, amióta felálltak az iskolapadból. Ezúttal 40 év elteltével találkoztak egymással a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium egykori diákjai, méghozzá egy egész évfolyam.

1983-ban érettségiztek. “Abban az évben, amikor Magyarországon kiállítást rendeztek a hiánycikkekből hazai és KGST-országokban működő gyártók és kereskedelmi vállalatok számára, amikor az infláció miatt kiadták az ezerforintos bankjegyet, a „zöld Bartókot”, amikor közös hadgyakorlatot tartott a magyar, a szovjet és a csehszlovák hadsereg, amikor öttalálatos szelvényével egy nyugdíjas házaspár egymillió 858 ezer forintot nyert a lottón, amikor Gobbi Hilda gyűjtést kezdeményezett az új Nemzeti Színház megépítésére, amikor már egy gyerek után is járt családi pótlék, amikor a sikeres és népszerű Hungária együttes feloszlott.” – kezdi a rendhagyó beszámolóját az egyik résztvevő, Kun Tibor.

Ahogyan az lenni szokott, telnek-múlnak az évek és sajnos egyre kevesebben jönnek el ezekre az eseményekre.

A négy egykori osztály egykori diákjai és osztályfőnökeik, pótosztályfőnökeik (Nagy András, Szántai Katalin, Andrási Margit és Szemánné Barkóczi Judit) az iskola udvarán gyülekeztek, aztán a hajdani osztálytermükbe vonultak vissza egy kis beszélgetésre, múltidézésre.

Forrás és fotó: Lehel Vezér Gimnázium/Kun Tibor

Kapcsolódó cikkek