Mindenhol roncs és áldozatok – 29 éve történt a szajoli vonatbaleset

1994. december 2-án, 16:46 perckor mindent megváltoztatott a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon, a szajoli vasútállomásnál történt baleset, melynek során több, mint harminc ember, köztük nagyon sok fiatal életét vesztette. A magyar vasúti közlekedés történetének egyik legsúlyosabb balesete 29 évvel ezelőtt történt.

Tovább olvasom

Három ember életét mentette meg a szén-monoxid érzékelő

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfőre virradó éjjel Szajolban, egy Gátőr utcai családi házban. A jelzésnek köszönhetően a ház három lakója időben észlelte a veszélyt. A szolnoki hivatásos tűzoltók a jelzéskori állapotok visszaállítását követően a működő gázüzemű vízmelegítő környezetében, illetve a padláson is méréseket végeztek, és ki is mutatták a mérgező gáz emelkedő koncentrációját, ezért értesítették a kéményseprő-ipari szervet.

Tovább olvasom

A fejlődés útján: bölcsődét avattak Szajolban

A kormány legfontosabb döntési szempontja a bölcsődék létrehozásában a munka és a család egyensúlyának megteremtése, valamint a munkahelyek és a családi élet közötti minőségi kapcsolat létrehozása – mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára pénteken a szajoli huszonnyolc férőhelyes, kétcsoportos bölcsőde ünnepélyes átadásán.

Tovább olvasom

Olyan ittas lehetett, hogy az utat nem, de a jelzőtáblát eltalálta – súlyosan megsérült

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt május 12-én 8 óra 55 perckor Szajol belterületén, a Kölcsey Ferenc úton. A rendelkezésre álló adatok alapján egy helyi lakos közlekedett robbanómotoros kerékpárral, majd a Vörösmarty út kereszteződéséhez érve elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, lehaladt az úttestről és egy közúti közlekedési jelzőtábla oszlopának ütközött. A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak mely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételről intézkedtek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a motorkerékpáros 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, közölte a police.hu…

Tovább olvasom