Már a rendőrség is keresi a férfit, aki felmászott a Tiszavirág híd pillérére

Alig két nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy egy egészen döbbenetes felvétel kezdett terjedni az egyik népszerű szolnoki Facebook-csoportban. A mezítláb akciózó „szolnoki pókember” bizarr és életveszélyes mutatványt hajtott végre, felmászott a Tiszavirág híd egyik pillérére. Most a rendőrség keresi.

Tovább olvasom

Oklevéllel jutalmazták a tiszavirágot és a tiszavirágzást a Hungarikum Díjátadó Gálán

Lenner Ádám tájgazdálkodási-, természetvédelmi mérnök megtisztelőnek nevezte a kitüntetést, megemlítve, hogy a tiszavirág és a tiszavirágzás az egyetlen élő „Természeti környezet” témájú Hungarikum. A minden évben megrendezésre kerülő Tiszavirág Fesztivál posztjában írta, három éve, azaz 2020 óta lehet hungarikum a tiszavirág és a tiszavirágzás, illetve közösségi oldalukon megköszönték Lennernek a felterjesztést és az ügy szüntelen képviseletét.

Tovább olvasom

Szűkösebb a költségvetés, de a jövő héten megrendezik a Szolnoki Tiszavirág Fesztivált

Négy színpadon csaknem ötven zenés produkcióval, valamint filmvetítéssel, kézműves vásárral, gyermekprogramokkal és pódiumbeszélgetéssel is várják június 20. és 24. között a Szolnoki Tiszavirág Fesztiválra látogatókat a szervezők. Ezzel együtt a Sóház utca lezárásával kiesik egy fontos közlekedési útvonal a városban.

Tovább olvasom

Egy hónapra lezárják a Tiszavirág hidat

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft október 24-én (hétfő) 8 órától előreláthatólag november végéig teljes hosszában lezárja a Tiszavirág hidat. A híd burkolatának cseréje indokolttá vált, ezek a munkálatok pedig csak teljes lezárás mellett végezhetők el, tájékoztatta a lakosságot Szalay Ferenc polgármester. A felújítás ideje alatt az átjárás tilos és életveszélyes. A kicsivel több mint egy hónapig tartó lezárásnak sokan nem örülnek, főleg azok, akiknek a gyerekei a Tiszaligetbe járnak különböző edzésekre; nos és azok, akik a nagy kegyesen megnyitott Arénába szeretnének reggelente úszni. A gyaloghíd egy rövid, gyors és biztonságos útvonal,…

Tovább olvasom