Mindenhol roncs és áldozatok – 29 éve történt a szajoli vonatbaleset

1994. december 2-án, 16:46 perckor mindent megváltoztatott a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon, a szajoli vasútállomásnál történt baleset, melynek során több, mint harminc ember, köztük nagyon sok fiatal életét vesztette. A magyar vasúti közlekedés történetének egyik legsúlyosabb balesete 29 évvel ezelőtt történt.

Tovább olvasom

Sosem rendelkezett jogosítvánnyal a jászkarajenői férfi, aki elütött egy gyalogost, majd magára hagyta

Mint arról annak idején beszámoltunk, egy 39 éves jászkarajenői férfi személyautóval közlekedett 2022. november 17-én este Tiszajenő irányából Jászkarajenő felé egy közvilágítás nélküli szakaszon – írja közleményében a rendőrség. Az úttesten, a gépkocsivezetővel szemben egy férfi kerékpárt tolt. A járművezető figyelmetlensége miatt későn, féktávolságon belül vette észre a gyalogost, és elütötte. A sofőr kiszállt ugyan a járműből, de rövid időn belül elhagyta a helyszínt úgy, hogy nem győződött meg a balesetet szenvedett férfi állapotáról, nem nyújtott neki segítséget, és sem a mentőszolgálatot, sem a rendőrséget nem értesítette a történtekről. A…

Tovább olvasom

Teherautó és személygépkocsi ütközött frontálisan a 34-es főúton, egy ember meghalt

A Tiszafüredtől Fegyvernekig tartó 34-es főúton, az úgynevezett „kunhegyesi sóúton” halálos végkimenetelű baleset történt, egy tejet szállító tartályos teherautóval ütközött egy személygépkocsi. Utóbbi sofőrjéért hosszasan küzdöttek, de nem sikerült megmenteni az életét.

Tovább olvasom

Az év egyik legdurvább halálos balesete történt kedden az Alföldön

Egészen sokkoló, ami a baleset után látható volt, különösen az egyik személyautó maradványai. Tájkép csata után. Az első feltételezések arról szóltak, hogy a baleset kiváltó oka az volt, hogy az első személyautó vezetője vezetés közben elaludt. De időközben kiderült, hogy egy embercsempész volt a sofőr, aki a csattanás után elfutott.

Tovább olvasom

Szolnok vármegyében is jelentősen romlott a statisztika, többen haltak meg közlekedési balesetben

Több mint 10 százalékkal többen sérültek meg közlekedési balesetben Budapesten az idei első negyedévben, mint 2022 első három hónapjában, de van olyan megye, ahol 40 százalék feletti az emelkedés. Ugyanakkor a KSH adatai szerint országosan csökkent az esetszám. Viszont a balesetekben elhunytak száma összességében 14 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Szolnok megyében is duplájára nőtt a közlekedési balesetben elhunytak száma.

Tovább olvasom