Szolnoki gasztrofesztivál: a tokaji Részeg Barbi koktél tarolt a magyaros ízek versenyén

Drunk Barbie from Tokaj

Nyolcadszor vonultak fel hazánk és a határon túli területek konyhafőnökei, hogy megküzdjenek a Magyarország étele címért a IV. Magyar Gasztronómia Napja alkalmából Szolnokon. A rangos eseményen a hagyományos értékek és az innovatív megközelítések csaptak össze – és talán nem meglepő módon az Erős Pista ezúttal is ott serénykedett a háttérben.

Tovább olvasom

A Kis-kun pusztai báránypecsenye nyerte a Magyarország étele középdöntőjét

Szombaton Szolnok adott otthont a Magyarország étele 2025 élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny selejtezőjének, ahol a résztvevők immár hagyományos módon a magyar gasztronómia sokszínűségét mutatták be különleges ételeikkel: a középdöntőt a „Kis-kun pusztai báránypecsenye” nyerte.

Tovább olvasom

Magyarország étele 2025 – A kun hagyományokra épülő magyar konyha kerül középpontba

A hagyományoknak megfelelően ismét elindult a nevezés a Magyarország étele elnevezésű, melegkonyhai szakácsversenyre, amelyre december 15-ig lehet jelentkezni mindazoknak, akik meg akarják csillogtatni a főzőtudományukat, a kidolgozott recepteket pedig december 29-ig kell beküldeni.

Tovább olvasom

Impozáns programokkal rendezik meg a Magyarország Étele döntőjét Szolnokon

Ahogy október végén megírtuk, hetedik alkalommal indult el a nevezés a Magyarország Étele melegkonyhai szakácsversenyre. A döntőt április 27-én a Szolnok Campuson tartják a III. Magyar gasztronómia napja című rendezvény részeként. Most a részletes program és a támogatók névsorát is nyilvánosságra hozták.

Tovább olvasom

A gasztronómiánk kultúránk egyik meghatározó eleme, hangzott el Szolnokon

A gasztronómiánk kultúránk egyik meghatározó eleme, a magyar konyha művelői újra és újra bebizonyítják hazai termékeink értékállóságát – hangoztatta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szombaton Szolnokon, a Magyarország étele 2024. elnevezésű élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny elődöntőjének eredményhirdetésén.

Tovább olvasom