Elindult a nevezés a Magyarország Étele 2024 versenyre, a döntőt Szolnokon rendezik

Megosztás

Elindult a nevezés a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Magyarország Étele melegkonyhai szakácsversenyre, aminek jelentős megyei vonatkozása, hogy a döntőt április 27-én a Szolnok Campuson tartják a III. Magyar gasztronómia napja című rendezvény részeként.

„Csak tiszta forrásból” – ez a mottója a megmérettetésnek, ami a versenyfeltételekben is megmutatkozik. Az egyik kikötés, hogy a szabadon választható alapanyag helyi vagy magyar értéktárban szereplő termék legyen.

„Az idei évben ez a Pilze-Nagy Kft. által termelt vagy forgalomba hozott laskagomba termékek. Azért választottuk őket, mert ők az egyik legnagyobbak az országban és tényleg figyelnek a „termőföldtől az asztalig”-elméletre. (…) A másik a Naszálytej Zrt. Magic Milk laktózmentes teje, ez pedig a most problémájára reagál” – árulta el Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke.

A Kárpát-medence egészéből várják a szakácsversenyre a jelentkezőket, az esemény célja, hogy innovatív módon újítsák meg hazai ételeinket, minél természetesebb és egészségesebb alapanyagok felhasználásával.

A fővédnökök az Alföld Porcelángyár tányérjaival

Illusztris fővédnökök jelenlétével zajlik az esemény, köztük van Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Potápi Árpád János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Ahogy látható, a névsor kiválasztásánál inkább a politikai irányvonal volt döntő a szakmai helyett.

A versenyhez kapcsolódik az Alföld Porcelángyár által készített tányérok mintázata, amely a gasztronómia és a zene kapcsolatára kívánja felhívni a figyelmet. A tányéron olvasható a Szózat részlete is.

Jelentkezni december 15-ig lehet, a recepteket pedig a két ünnep között 29-éig kell beküldeni.

Fotók: Pelsőczy Csaba, MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó cikkek