Gépészmérnöki és műszaki menedzser szakkal bővül a Debreceni Egyetem Szolnok Campus

Megosztás

Már áprilisban tudvalevő volt, hogy tovább bővül a Debreceni Egyetem Szolnok Campus, de most konkrutémokat tudhattunk meg: a következő tanévtől már nemcsak a gazdaságtudomány, vagy az egészségügy, de a műszaki terület iránt érdeklődő hallgatók jelentkezését is várják.

A sokak által csak Szolnoki Főiskolaként ismert felsőoktatási intézmény több névváltoztatáson keresztülment, 2016-tól a kecskeméti főiskola összevonásával Pallasz Athéné Egyetem néven működtek egy ideig, majd a Neumann Jánosra Egyetem Gazdálkodási Kara volt 2019-ig, innentől a Debreceni Egyetem Szolnok Campus nevet viseli az intézmény.

Az iskola profilja elsődlegesen gazdaságtudományi, az ott tanulók a kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, gazdálkodási menedzsment, vidékfejlesztési agrármérnöki és pénzügy-számviteli alapszakon tanulhattak, de a Debreceni Egyetemmel történő négy évvel ezelőtti összeolvadás nem titkolt célja volt, hogy szerették volna szélesíteni a kört, ami 2021-ben valósult meg első ízben.

A következő tanévtől műszaki képzésekre is várják a hallgatókat

Mivel úgy ítélték meg, hogy lenne igény egészségügyi képzésekre, így a megyei kórházak közreműködésével létrejött az Egészségtudományi Kar, ápolói, védőnői, gyógytornász, népegészségügyi ellenőr és dietetikus szakiránnyal.

Jó hír, hogy a következő, tehát a 2024/25-ös tanévtől tovább bővülnek a lehetőségek, gépészmérnöki és műszaki menedzser szak indul. Céljuk, hogy a megszerzett tudást itthon tartsák, azaz szeretnék, hogy minél többen szolnoki cégnél helyezkedjenek el a diploma után.

A polgármester közösségi oldalán azt írta, egy hatalmas munka eredménye, hogy sikerült megállapodni a Debreceni Egyetemmel, aminek eredményeképp az egészségügyi képzések után a műszaki vonal, a mérnökképzés is teret kaphat.

„Ez egy olyan lépcsőfok, ami szép jövővel kecsegtet, s az ide települő vállalkozásoknak is nagy vonzerő lehet! A hallgatói létszám dinamikusan emelkedik, az új szakok ezt tovább erősíthetik” – tette hozzá Szalay Ferenc.

Képek: Mészáros János, szolnokcampus.unideb.hu

Kapcsolódó cikkek