Átalakult a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara – újdonság Szolnokon

Megosztás

Folyamatosan bővülő szakmai ismeretekkel, gyakorlatorientált és széleskörű képzési portfólióval, valamint új mesterképzéssel várja a továbbtanulókat a Debreceni Egyetem Egészségtudományi (ETK) Kara. A segítő szakmák iránt érdeklődő jelentkezők Debrecen mellett Nyíregyházán és Szolnokon is elérhetik a kar képzéseit.

A korábbi Népegészségügyi Kar Egészségügyi Karba integrálódásával jött létre néhány hónappal ezelőtt az Egészségtudományi Kar, mely széleskörű képzési lehetőségeket kínál az egészségügyi, valamint a társadalomtudományi képzések iránt érdeklődőknek.

Négy alapképzési szakkal, ezeken hétféle választható szakiránnyal, valamint nyolc mesterképzéssel várja a felvételi előtt állókat az Egészségtudományi Kar.

Az ETK-n minden szakirányon kiemelkedően nagy hangsúlyt kap a gyakorlati képzés, hiszen az elméleti tudás megszerzése mellett ápolóként, mentőtisztként, gyógytornászként, szülésznőként, vagy éppen védőnőként elengedhetetlen a szakma közvetlen megismerése, a személyes tapasztalatok szerzése, az önálló gondolkodásmód kialakulása és az ebből fakadó problémamegoldás.

Az Egészségtudományi Kar létrejöttével a hallgatók helyzete nem változik, valamint a képzési helyszínek tekintetében sincs változás, a jelentkezés és a hallgatói élet szempontjából sem látnak mást a névváltozáson túl. Szolnokon, Nyíregyházán és Debrecenben is ugyanazokon a szakirányokon képeznek, mint eddig.

A képzési portfólióban újdonság, hogy a mostani általános felvételi eljárásban hirdeti meg először a kar a szolnoki képzőhelyen a szociális munkás alapszakot, valamint az oktatási kínálatban megjelenik a szakvédőnő mesterképzés.

Forrás: civishir.hu

Fotó: szolnokcampus.hu

Kapcsolódó cikkek