Ismét jócskán emelkedik az üzemanyagok ára

Megosztás

A benzin és a gázolaj is 10-10 forinttal lesz drágább literenként, de ne féljünk, már előre láthatjuk, ahogy a kormány ezt is az egyébként a Fidesz által is mindig megszavazott brüsszeli szankciókra fogja. Volt egyébként ennél már drágább is a nafta.

Szerdától bruttó tíz forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, így várhatóan mindkét üzemanyag drágul majd a kutakon, írja a holtankoljak.hu-ra hivatkozva a Blikk. A hét közepétől a 95-ös benzin átlagára 632 forint/liter, a gázolajé 691 forint/liter körül alakul majd. Január elején ennél valamivel drágább volt. A lap szerint utoljára múlt pénteken változott a benzin és a gázolaj ára: akkor az előbbi bruttó négy, utóbbi kilenc forinttal csökkent.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára múlt héten az RTL Híradónak azt mondta, az összes szomszédos országban jóval olcsóbb az üzemanyag, mint nálunk, ennek pedig főként a 27 százalékos áfa lehet az oka. Hiába keresték a kormányt, hogy megtudják, hogy tervezik-e csökkenteni az üzemanyagot terhelő adót, választ nem kaptak.

Nem is nagyon fognak.

Kapcsolódó cikkek