Ömlik ki a közpénz, 284 milliót kapott a kiadó, amely megjelentette Bayer és Semjén vadászkönyvét

Megosztás

És ez csak egy a rengeteg, többszáz milliós tételből, ahova csak úgy elfolyt a közpénz a vadászati kiállítással kapcsolatban. Jó helyen kell lenni jó időben és jó kapcsolatokkal rendelkezni.

Több mint 5,2 milliárd forint ment el a tavaly ősszel megrendezett vadászati kiállítás vidéki költségeire – írja az Átlátszó egy a kiállítás honlapján talált táblázat alapján, amely ezeket részletezi.

202 millió forintot költöttek a vadhús reklámozására: a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület 104 milliót kapott a vadászati kiállítást népszerűsítő gasztronómiai programokra, míg a a zalaegerszegi Vernula Kft. a vadgasztronómia népszerűsítésére 98 milliót.

284 millió forint jutott a vadászkönyvekkel foglalkozó Dénes Natúrműhely Kft.-nek könyvkiadásra. Ez a cég adta ki Semjén Zsolt és Bayer Zsolt A vadászat választott engem című, fideszteológiai könyvét.

407 millió forintot juttattak Keszthelynek: a Festetics-kastélyban rendezett vadászati programokra 40 milliót; a Keszthelyi Vadászati központ infrastrukturális fejlesztésére 120 milliót; a Hagyományos Vadászati Kiállítás létrehozására a Hungexpón és a kiállítás Keszthelyre szállítására 247 millió forintot kaptak.

A hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum 138 milliót kapott felvezető programokra, de a diósgyőri Mikulásvonat is kapott 40 milliót.

Egy vásárosnaményi cég 403 millió forintot kapott a vadászati és természeti kiállításra, amit a cégtulajdonos felesége nevén lévő Hunor Hotelben mutattak be. És ez közel sem az összes tétel.

Kapcsolódó cikkek