Megkezdte munkáját Szöllősi Kata szolnoki diákpolgármester

Megosztás

Ahogy arról a Szol24-en is írtunk, október végén rekordszámú beérkezett szavazat mellett lett Szöllősi Kata Szolnok város diákpolgármestere. A megyeszékhely vezetése december elsején, azaz ma ünnepélyesen köszöntötte a megalakult diákközgyűlést és a fiatal lányt, aki a város jelképes kulcsát is átvehette.

A voksolást kampány előzte meg, a Hild téren tartottak kampánybeszédet és mutatták be programjukat a jelöltek. Hárman szálltak versenybe a diákpolgármesteri címért, a vargás Suki Ottó Kristóf, a magiszteres Tóka Nimród és a gépiparis Szőllősi Katalin.

A Szolnokon élő diákok majdnem 70%-a szavazott, ami rekord. A szavazatok 47%-át Szöllősi Kata gyűjtötte be, vagyis ő követi a leköszönő diákpolgármestert, Albert Lászlót. A második Suki Ottó Kristóf diákalpolgármester lett a voksok 38%-ának megszerzésével. Tóka Nimród 15%-ot kapott.

Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalán úgy fogalmazott, nagyon értékes kezfeményezéseket fogalmaztak meg a diákok az egyes napirendi pontok során remekül reflektáltak az elhangzottakra és alaposan átgondolt javaslatokat tettek.

„Amiről minden ilyen diákközgyűlés után meggyőződök: a szolnoki, az itt tanuló diákok rendkívül értelmesek, képesek a saját sorsukat kezükbe venni, és remekül tudnak együttműködni a felnőttekkel, ha lehetőséget kapnak rá. Büszkék vagyunk Rátok!” – írta a Facebookon.

Györfi Mihály MSZP-s alpolgármester szintén a közösségi oldalán gratulált Szöllősi Katának.

Képek: Györfi Mihály Facebook oldala, Szalay Ferenc Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek