Az ellenzéki egyesületet meg sem hívták a mezőtúri kórház fejlesztésének projektzárójára

Megosztás

A „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Mezőtúron” pályázat keretében nagyjából 284 millió forint támogatáshoz jutott a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet, amelynek záróeseményére feltehetően a csillagok szerencsétlen együttállásának következményeként a város ellenzéki egyesületének önkormányzati képviselőit nem hívták meg.

A pályázati pénzből a mezőtúri kórház berendezéseket vett, köztük sterilizátorokat, műtő- és sürgősségi eszközöket, valamint digitális röntgenkészüléket.

A Fidesz krémje, ahogy minden projektzáró rendezvényen, nagy számban képviseltette magát, a teljes igazsághoz azonban úgy tűnik, hogy hozzátartozik egy másik történet is.

A beruházás szükségességét és annak végeredményét természetesen senki sem vitatja, de mégis van egy kis öröm az ürömben, legalábbis a mezőtúri képviselő-testületben jelen levő egyesület, a Teke részéről mindenképp.

Digitális röntgenkészüléket is vettek az összegből

Állításuk szerint ugyanis teljesen véletlenül tudták meg, hogy a „kórházban a szokásos felhajtás szerint az öltönyös urak ünnepséget tartanak az eszközbeszerzés jóvoltából”.

A kormánykritikus, ellenzéki egyesület színeiben a testületben ülő önkormányzati képviselőket tehát valamiért elfelejtették meghívni az eseményre, ami a Teke szerint azért igazán érdekes, mert a kórháznak többletforrásra volt szüksége, melyet a mezőtúri önkormányzat pótolt 6 millió forint értékben.

A testület – és köztük a Teke – szavazatai nélkül tehát nem lett volna biztosítva a többletforrás, amit a vezetőség azzal hálált meg, hogy a beruházást lezáró rendezvényre sem lettek meghívva.

„Szürreális, hogy a képviselő-testületnek azonnal kellett dönteni több mint 6 millió forint közpénzzel kapcsolatban, majd “elfelejtik” tájékoztatni a képviselőket az ünnepségről ismét. Mindeközben az országgyűlési képviselőnk, aki kizárólag a pártját és saját magát képviseli, szorgosan veregeti a polgármester úr vállát, ezt követően egymást méltatják, hogy elhozzák a kánaánt városunkba. Az adófizetők pénze most jó helyre vándorolt, ők pedig kisajátítanak mindent, mintha az ő pénztárcájukat terhelte volna a beruházás” – írják a Facebookon.

A Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület 2019-ben alakult, megfogalmazásuk szerint azzal a céllal, hogy változást hozzanak el szeretett városuk életébe. Úgy gondolják, politikai ideológiák és irányzatok helyett a józan ész útját kell követni.

Tavaly nyáron időközi polgármesterválasztást tartottak a településen, mert az addigi városvezető Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő lett. A szavazáson a Fidesz-KDNP által támogatott Szűcs Dánielt választották meg.

Képek: Herczeg Zsolt Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek