Tiszasason idősek otthona, Mezőtúron óvoda felújítása van napirenden

Megosztás

Fejlődik vidék, erről számolt be két politikus is a 4-es számú választókerületben. Úgy tűnik, Boldog István után is van élet a térségben.

Az egyebek mellett szalagátvágásairól is elhíresült és az útfelújítások megtekintésében számtalanszor jeleskedett Boldog István (le)bukott parlamenti képviselő közéletből való távozása után is van élet a 4-es számú választókerületben.

Elkezdődött az Idősek Otthona energetikai korszerűsítése Tiszasason – számolt be az eseményről Herczeg Zsolt. A térség Boldog Istvánt váltó országgyűlési képviselője hozzátette, a sikeresen elnyert TOP Plusz pályázati forrásból, komplex energetikai beruházás keretein belül megvalósul az épület külső hőszigetelése, az összes nyílászáró cseréje, napelemes rendszer kerül telepítésre és a fűtési rendszer felújítása is megtörténik.

A fejlesztésnek köszönhetően a lakhatási körülmények nagymértékben javulnak, a fenntartási kiadások jelentősen csökkennek, az így megtakarított pénzügyi forrás más fontos célokra lesz fordítható.

Szűcs Dániel mezőtúri polgármester pedig arról számolt be, hogy a városban a Harmatcsepp Óvoda használatbavételi engedélyéről szóló kérelmet beadták.

A kivitelező ugyanis készre jelentette a beruházást, a karbantartók és az óvodai dolgozói már takarítanak, valamint az új bútorok összeszerelése, visszaszállítása is elkezdődött.

Az elkészült fejlesztést Herczeg Zsolt országgyűlési képviselővel, Patkós Éva alpolgármester asszonnyal és Harmat Mihályné képviselő asszonnyal tekintették meg.

Most várják a hatóságok jóváhagyását, hogy a gyerekek újra birtokba vehessék a gyönyörűen megújult óvodát.

A mezőtúri óvodát is megtekintették, jobbra Herczeg Zsolt

Forrás és fotók: Herczeg Zsolt és Szűcs Dániel Facebook

Kapcsolódó cikkek