Elvitte a tolvaj a lezáratlan biciklit, aminek kosarában az idősotthon 400 ezer forintja volt

Fegyház várhat arra a visszaeső tolvajra, akit a helyi lakosok segítségével azonosítottak a rendőrök. A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves karcagi férfivel szemben, akit a rendőrség az örményesi lakosok összefogása útján tudott gyorsan kézre keríteni. Az elvitt bicikli kosarában 400 ezer forintot talált a tolvaj.

Tovább olvasom

A jobb ellátás reményében átadta az idősek otthonát a reformátusoknak Túrkeve

Átadta az idősek bentlakásos otthonát Túrkeve önkormányzata a református egyháznak., Mivel az állam eleve több normatívapénzt biztosít az egyházi fenntartású intézményeknek, minden bizonnyal itt is nőhet majd az ellátás színvonala, míg a város más feladatokra tud koncentrálni.

Tovább olvasom

Idősotthon gondozója erőszakolta és bántalmazta a bentlakókat

Egy megyebeli idősek otthonában rendszeresen bántalmazott rá bízott gondozottakat szexuálisan és tettlegesen is egy 34 éves férfi. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette, valamint bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette miatt indítványozta a letartóztatását.

Tovább olvasom

Elkészült az új idősek napközi otthona Mezőtúron

Elkészült az új idősek napközi otthona Mezőtúron, a tervek szerint az intézmény tavasz végén nyílik meg – közölte a csaknem húszezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város polgármesteri hivatala az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a harminc idős, illetve rászoruló mezőtúri lakos nappali ellátását biztosító Fóti utcai intézmény a korábbi tüdőgondozó helyén levő üres telekre épült. A mintegy 220 millió forintos beruházására 166 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a város önkormányzata, amely 41 millió forint többlettámogatást is kapott. Az önkormányzat bruttó 15 millió forinttal járult a…

Tovább olvasom

Tavasszal birtokba vehető a Fóti utcai idősek napközi otthona Mezőtúron

Elkészült Mezőtúron a Fóti utcai idősek napközi otthona. Az épület kivitelezési munkálatai befejeződtek, megvalósult a zölderület rendezése. A következő hetekben a közműszolgáltatókkal a szerződéseket is megköthetik, ezzel párhuzamosan az új bútorok is megérkeznek. az intézménybe. A beruházásnak köszönhetően 30 idős mezőtúri nappali ellátását biztosító, korszerű és alacsony fenntartási költségű ingatlan jött létre. A használatba vételi és működési engedély beszerzését követően, várhatóan tavasz végén birtokba vehető az ingatlan. Forrás és fotó: Szűcs Dániel Facebook

Tovább olvasom