Diákok által szépültek meg a ceglédi idősek otthonának lakói

Megosztás

Ismét az Időskorúak Otthonában jártak a ceglédi Bem Iskola kozmetikus és fodrász tanulóinak, akiknek kedvességét a lakók igazán a szívükbe zárták. Rendkívül élvezték, hogy profi szakemberek kezei között szépülhettek, emellett pedig a diákok is maradandó élményt és tapasztalatot szereztek az együtt töltött idő által.

„Egy örömöt és színt akartunk hozni az idősek otthonába, és úgy látszik, hogy nagyon jól sikerült a múltkori alkalommal is. (…) A lányok élőben gyakorolhatnak, és nagyon nagy boldogság adni valamit, egy kis jót, ami nem telik nekünk semmibe” – mesélt az indíttatásról és az élményekről Fernengel Katalin, a Bem József Műszaki Technikum és Szakközépiskola igazgatója.

A Ceglédi Városi Televízió szerint a fiatalok kedvessége és figyelmessége remek érzés volt a lakóknak. Az egyik néni örült neki, hogy kicsit „megfiatalodhattak”, valamint elárulta azt is, hogy jóleső érzés volt, hogy gondoltak rájuk, ezzel pedig visszaidézve bennük a fiatal évtizedeiket.

A diákok szívesen jönnek máskor is, szintén a CVT kamerái előtt mesélt egy lány, hogy első alkalommal izgult, de pozitív élményekkel gazdagodott, második alkalommal pedig már jó volt látni, hogy ismerős arcokhoz érkezett.

Az otthon húsvéti dekorációjához mindenkit egyenként lefotóztak a kozmetikus- és fodrászjelöltek munkája után, akik tanácsokat is kaptak hajápolással, bőrápolással kapcsolatban.

Kép: Ceglédi Városi Televízió

Kapcsolódó cikkek