Elkészült a karcagi idősek otthonának felújított konyhája – az Unió fizette a számlát

Megosztás

Több mint kétszázmillió forintnyi EU-s támogatásból sikerült megvalósítani a fejlesztést, ezért meg is köszönjük Brüsszelnek a komoly hozzájárulást.

A Karcag Városi Önkormányzat 219.17 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „Idősek Otthona konyhájának fejlesztésére” TOP-4.2.1-15-JN1-2019-00030 pályázat keretein belül. Az elnyert támogatásból Karcag Városi Önkormányzat a tulajdonában lévő Idősek Otthona intézmény konyhájának fejlesztését valósította meg.

A Karcag Városi Önkormányzat a projekt megvalósítása során az Idősek Otthona 5300 Karcag, Horváth Ferenc utca 1. (Hrsz. 144) alatt található intézmény konyhájának a kor igényeinek megfelelő felújítását valósította meg.

Az uniós támogatásból megvalósult projekt célja a szociális alapszolgáltatások minőségi infrastrukturális fejlesztése, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése. A fejlesztés tartalmazta a főzőkonyha és a kiszolgáló helyiségek (raktárak) teljes felújítását, átalakítását, korszerű és energiatakarékos eszközök beszerzését, továbbá egy gépjármű került beszerzésre az ételszállításhoz.

A fejlesztés eredményeként megújul a szociális alapszolgáltatás, az épület felújításra került, olyan energiatakarékos berendezések és felszerelési tárgyak kerültek beépítésre, beszerzésre, amelyek hosszú távon az energia megtérüléséhez vezetnek. Stabillá válik az ételkiszállítás – írja az Infokarcag.hu.

Kapcsolódó cikkek