Megdőlt a rekord, 20 ezernél több fertőzött egyetlen nap alatt

Megosztás

Hazánkban is arat az omikron, sosem regisztráltak még egyetlen nap alatt ennyi fertőzöttet Magyarországon. Az eddigi számok sem voltak éppen túl jól kinézők, de a húszezer feletti fertőzött mutatja, kőkeményen benne vagyunk az ötödik hullám javában.

69 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon az elmúlt egy napban. Velük együtt a járvány áldozatainak száma 41 087-re emelkedett.

Az új fertőzöttek száma minden korábbi rekordot megdöntött: 20 174 fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt egy napon. Ennél több fertőzöttről eddig csak azokon a hétfőkön adtak hírt, amikor a teljes péntek-szombat-vasárnap adatait egyszerre közölték. Ez ahhoz is képest óriási növekedés, hogy egy hete ilyenkor még 14 890 új fertőzöttet diagnosztizáltak.

Ennyi új fertőzöttet 26 378 teszt elvégzésével találtak, vagyis a pozitív tesztek aránya 76 százalékos. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a pozitív tesztaránynak 5 százalék alatt kellene maradnia ahhoz, hogy elmondhassuk, reális képet kapunk a járvány terjedéséről.

A kórházi adatokon csak részben látszik a járvány újabb felfutása. Kórházban 3145 koronavírusos beteget ápolnak, harminccal többet, mint egy napja. Közülük 164-en vannak lélegeztetőgépen, az egy nappal korábbinál 13-mal kevesebben.

Eközben 8359 embert minősítettek gyógyultnak, így az aktív esetszám 11 746 fővel, 205 376-ra nőtt. (Hvg.hu)

Közben eEmelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden. Mint írták, a korábbi lassú emelkedés után, több hetes tendenciát tekintve, “határozott növekedés látható a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyagának országos átlagkoncentrációjában”.A vizsgált nagyvárosok közül Békéscsaba, Eger, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém eredményeiben tapasztalható növekedés, csökkenés pedig egyik vizsgált település esetében sem mérhető.

Kapcsolódó cikkek